Nieuwsberichten
Vitesse O17 verliest derby tegen NEC 08/05

Vandaag (zaterdag 24 april j.l.) alweer de laatste competitiewedstrijd en om het seizoen goed af te sluiten staat de derby tegen NEC op het programma. Er staat niet meer dan prestige op het spel want voor het kampioenschap komen beide ploegen niet in aanmerking. Onder ruime belangstelling werd er om 18:30 uur afgetrapt en in de beginfase was het een gelijk opgaande wedstrijd met wat meer kansjes van onze kant. We kwamen er een paar keer goed door maar beloonden onszelf niet met een doelpunt.

De gastheren hanteerden vaak de tactiek, zoals we ook bij andere tegenstanders dit seizoen hebben gezien, van de lange bal op de spits. Dit leverde wel wat gevaar op maar niet echt noemenswaardig. Zoals al zo vaak dit seizoen krijgen wij vlak voor of vlak na rust een tegendoelpunt, en ook vandaag was dat weer het geval. Een aanval van ons wordt afgeslagen en de bal komt terecht bij de behendige, linksbenige , rechtsbuiten van de Nijmegenaren. Hij snijd naar binnen en krult de bal in de verre hoek binnen.

We komen een kleine tien minuten na rust op gelijke hoogte als Nouri er op links goed doorkomt en via Sergio de bal weer voor zijn voeten terecht komt. Zijn eerste poging stuitte op de keeper maar in de rebound weet hij de gelijkmaker te noteren. Helaas kregen we een kwartier na de gelijkmaker de 2-1 om onze oren en in de blessuretijd viel ook nog eens de 3-1 binnen. Een ietwat geflatteerde uitslag maar daar zijn we wel vaker tegenaan gelopen. De Nijmegenaren waren zeer effectief met het benutten van de kansen, net zoals meerdere tegenstanders dat dit seizoen hebben laten zien. Zij hadden vandaag misschien vijf kansen en wisten er toch drie te verzilveren. Waar wij veel meer kansen wisten te creëren lukte het ons maar niet om meer dan één doelpunt te scoren.

Het is jammer dat we de goede flow van de najaarscompetitie niet door konden trekken naar de kampioenspoule. We zijn op een zesde plaats geëindigd dit seizoen en feliciteren hierbij FC Groningen O17 met het behaalde kampioenschap.

Nu resten ons nog enkele oefenwedstrijden en dan zit het seizoen er definitief op!

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Eelco, 4. Enzo ©, 5. Maikel, 6. Daan (68. Djordy), 7. Melano (54. Jurmain), 8. Million (57. door Jayden), 9. Simon, 10. Nouri, 11. Sergio (68. Mike)

Wissels:
12. Kevin 14. Jurmain (54. ingevallen voor Melano) 17. Djordy (68. ingevallen voor Daan) 18. Jayden (57. ingevallen voor Million) 19. Mike (68. ingevallen voor Sergio) 20. Max

Scoreverloop:
40. 1 – 0 NEC
51. 1 – 1 Nouri (assist: Sergio)
67. 2 – 1 NEC
80+3: 3 – 1 NEC
Bron: redactie / H.R.

Deel online: