Nieuwsberichten
Vitesse O17 verliest in Eindhoven 07/12
Vandaag de uitwedstrijd tegen PSV, een tegenstander die een paar plaatsen hoger op de ranglijst staat met maar drie punten meer dan wij hebben. Het is onnodig te zeggen hoe belangrijk deze wedstrijd voor ons is.

Vanaf het beginsignaal hadden we het moeilijk, PSV kwam iets sterker uit de startblokken en doordat zij steeds teveel ruimte en tijd kregen konden ze makkelijker combineren. De jongens kwamen in deze beginfase niet echt in grote problemen maar maakten het zichzelf wel steeds moeilijker. De gastheren kwamen na het eerste deel van de wedstrijd beter in de wedstrijd. Zo kregen zij na iets meer dan twintig minuten spelen een vrije trap te nemen op zo’n 25 meter van ons doel. De bal werd vanaf hun linkerkant voor geslingerd en hun attente spits kroop voor zijn man en verlengde bal in de verre hoek tegen de touwen.

Tijdens de rust kregen de jongens van de trainers te horen dat er meer en hoger druk moest worden gezet en binnen 3 minuten spelen stond de gelijkmaker alweer op het bord. Na een korte combinatie tussen Mike en Aziz belandde de bal voor de voeten van Jasper die op de rand zestien de vrijstaande Million bediende die niet twijfelde en met zijn linker de bal heerlijk binnenschoot. Nu was de fase aangebroken dat wij het betere van het spel hadden en de voorsprong binnen handbereik was. Helaas viel het doelpunt uit en daardoor bleef PSV in de wedstrijd. Na de sterke openingsfase van onze kant kwam PSV weer terug in de wedstrijd en lange tijd leek het op een gelijkspel te eindigen, een eindstand waar beide ploegen niet veel mee op zouden schieten.

In de 73e minuut valt dan toch het doelpunt aan de verkeerde kant als hun spits weer heel slim voor zijn mannetje snelt en ook nu weer de bal in de verre hoek buiten het bereik van Ruben verlengt. Wederom moest een achterstand worden goedgemaakt en bijna had de net ingevallen Simon deze mogen bijschrijven ware het niet dat zijn poging maar net naast ging. Doordat er bij ons achterin meer ruimte kwam werd hier door PSV in blessuretijd handig gebruik van gemaakt en zo werd verscheen de ietwat geflatteerde 3-1 op het scorebord.

Er resten ons nu nog maar twee wedstrijden om bij de eerste acht te eindigen die recht geeft op de kampioenspoule. Aanstaande zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Tegenstander op Papendal is Heerenveen O.17. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling:
Ruben, Melvin, Joël ©, Anouar, Georgy, Yassin, Jasper, Million, Mike, Nouri ( 77. Simon), Aziz ( 57.  Daan).

Wissels:
Job, Thomas, 15.  Maikel E.,Tycho, Simon ( 77.  ingevallen voor Nouri), Daan, (57. ingevallen voor Aziz), Aaron       
                
Scoreverloop:  
23. 1 – 0 PSV
44. 1 –1 Million (assist: Jasper)
73. 2 – 1 PSV
80. 3 – 1 PSV


Bron: Redactie / H.R.

Deel online: