Nieuwsberichten
Vitesse O17 verliest ook thuis van Ajax 11/04
Deel twee tegen Ajax staat vandaag op het programma. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag waren de jongens er op gebrand om dit keer de punten in Arnhem te houden. Het begin was goed waarbij het opviel dat er, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, vanaf de start meer energie en strijd werd geleverd. De wedstrijd ging in de eerste helft redelijk gelijk op maar de donkere wolken die zich na een half uur spelen boven Papendal samenpakten waren een voorbode voor wat komen ging.

Op slag van rust kwamen de gasten op voorsprong als na een vrije trap die op de buitenkant paal beland de bal door de geheel vrijstaande linksback weer terug de zestien in wordt geslingerd. Het was voor hun spits een koud kunstje om het leer tegen de touwen te werken. Vlak na rust krijgen we net als afgelopen zaterdag weer snel een doelpunt tegen en ook ditmaal was knullig balverlies daar de oorzaak van. Na een uur spelen was de wedstrijd gespeeld als na een Ajax corner hun spits bij de tweede paal geheel vrijstaand de 0-3 binnen tikt.

Even later krijgen de Amsterdammers een, makkelijk gegeven, strafschop en daarmee komt de 0-4 op het bord. Het slotstuk was voor hun nummer zes die de bal op de middenlijn aanneemt, om zijn tegenstander draait en vanaf de middenlijn Job weet te verschalken. Over twee wedstrijden genomen hebben we met flinke cijfers verloren maar om nou te zeggen dat we helemaal weggespeeld zijn… Nee, dat is ook weer niet het geval. De tegengoals vielen bijna allemaal uit stilstaande spelsituaties of onnodig balverlies en dan is het dus meer een kwestie van koppie er bij houden en optimale concentratie.

Aanstaande zaterdag komt AZ op bezoek, de wedstrijd op Papendal begint om 12:00 uur.


Bron: redactie / H.R.

Deel online: