Nieuwsberichten
Vitesse O17 verliest van FC Groningen 18/04
Na een lange busreis van twee uur kwamen we  aan op het sportcomplex van de Groningers. De thuiswedstrijd was er één om snel te vergeten en hier verliezen zou betekenen dat de reis terug alleen nog maar langer aan zal voelen. Het begin was hoopgevend, de thuisploeg werd onder druk gezet en kwamen daar maar moeilijk onderuit. Waar je dan denkt op voorsprong te gaan komen is daar dan toch weer hun beproefde speelstijl die je op achterstand zet. Wederom een bal van achteruit die naar voren wordt geramd en de rappe spits die er achteraan gaat. Hij weet met dit buitenkansje wel raad en schiet de Groningers op voorsprong. Op Papendal lieten ze al zien deze speelstijl te hebben omarmd en nogmaals gezegd.. je moet er van houden maar effectief is het zeker.

Het was goed om te zien dat aan onze kant de koppies in ieder geval niet gingen hangen en in het restant van de eerste helft er nog genoeg kansen waren om op gelijke hoogte te komen maar toch werd er gerust met de 1-0 voorsprong voor de gastheren. Na de rust werd het goede spel van de eerste helft voortgezet en de beloning kwam na een kwartiertje spelen. Over rechts komt Kelvin goed door en diens pass op Simon werd door laatstgenoemde op diens karakteristieke wijze verzilverd. Onze nummer 9 is back in business! De noorderlingen leken vlak na de gelijkmaker wat uit hun doen, zij zijn met Ajax koploper en willen natuurlijk geen averij oplopen. Wij kwamen vijf minuten voor tijd bijna op voorsprong als een hoge bal in hun doelgebied door Daan net niet gecontroleerd kon worden. Hun keeper raapt de bal op en peert hem maar weer eens naar voren  waar hun centrale verdediger achteraan gaat. Door knullig verdedigen aan onze kant ziet hij kans om zijn ploeg met een hard schot op voorsprong te brengen. Dus stonden we wederom met lege handen, gezien het spelbeeld onterecht maar daar zullen zij niet om malen.

Dinsdag aanstaande wacht weer een uitwedstrijd, ditmaal is op de Herdgang PSV de tegenstander, aanvang wedstrijd is om 17:00 uur.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Eelco, 4. Maikel, 5. Jomairo, 6. Daan ©, 7. Melano (66. Sergio), 8. Million, 9. Simon (60. Jayden), 10. Nouri  (74. Djordy), 11. Mike (50. Darnell)    

Wissels:
12. Kevin, 15. Darnell (50. ingevallen voor Mike), 17.  Sergio  (66. ingevallen voor Melano), 18.  Djordy  (74. ingevallen voor Nouri), 19.  Jayden (60. ingevallen voor Simon)

Scoreverloop:  
6. 1 – 0 FC Groningen 
54. 1 – 1  Simon (assist: Kelvin)
76. 2 – 1 FC Groningen


Bron: redactie / H.R.

Deel online: