Nieuwsberichten
Vitesse O17 verliest van hekkensluiter FC Twente 13/11
Onze tegenstander van vandaag had nog geen enkel punt gewonnen en is daarom de hekkensluiter. Hoe langer het duurt, hoe eerder komt het moment dat ze die punten gaan behalen en laat dat vandaag nou net tegen ons het geval zijn. Het was nog niet eens onverdiend ook.

In de eerste 20 minuten waren we nog wel de bovenliggende partij maar dat leidde niet tot echt hele grote kansen. Na een klein half uur spelen komen we op voorsprong als Twente na een blessurebehandeling de bal terug krijgt. Aan hun rechterkant willen ze opbouwen maar rond de middenlijn zet Aaron een goed blok waardoor de bal weer terugkomt bij hun verdediger. Deze wil de bal terugspelen op zijn keeper maar rekent daarbij niet op de snelheid van Ibrahim. Hij plukt de bal voor de voeten van de keeper weg en hoeft daarna de bal alleen nog na te kijken als deze langzaam het doel in hobbelt.

Na de rust een heel ander spelbeeld, mede doordat er aan onze kant heel slordig werd gespeeld. Zo zagen we slechte balaannames, ballen die niet aankwamen en verkeerde keuze die werden gemaakt. (Te) veel spelers lieten het vandaag afweten en een gretig FC Twente rook bloed en maakte daar dankbaar gebruik van.

De gelijkmaker kwam tot stand nadat Ruben een schot vanaf de rand 16 niet klemvast kreeg en in de rebound de gelijkmaker werd gescoord. Daarna drukten de gastheren door en speelde het spel zich voornamelijk nog op onze helft af. Een kwartier voor tijd de 2-1 als Twente aan hun rechterkant makkelijk kan en mag combineren. De bal wordt voorgezet en met binnenkant rechts verdwijnt deze in de verre hoek buiten het bereik van Ruben.

Een hele zure nederlaag, temeer we bij winst hier hele goede zaken hadden gedaan. Volgende week wederom een uitwedstrijd, ditmaal is AZ de tegenstander en de aanvang is
om 15:30 uur.

Opstelling Vitesse O17
Ruben van Kouwen, Melvin van de Haar, Joël Thodé, Maikel Jansen, Aaron Sieders, Yassin Oukili, Jasper Dahlhaus, Anouar El Azzouzi (Gregory Theuns/65), Mike Cyubahiro, Ibrahia Berete, Abdulaziz Hamze (Million Manhoef/72)

Niet ingevallen: Nigel van Haveren, Tycho de Wit, Thomas Petitjean

Doelpunt Vitesse
Ibrahima Berete (28)
 


Bron: redactie / H.R.

Deel online: