Nieuwsberichten
Vitesse O17 verslaat FC Groningen 08/11

Vandaag eindelijk weer een thuiswedstrijd nadat we drie uitwedstrijden op rij hadden gehad. Uit deze drie wedstrijden hebben de jongens zeven punten behaald waarvan zes tegen PSV en Feyenoord, al met al hebben we de afgelopen weken hele goede zaken gedaan. Het was zaak om dat goede gevoel vast te houden en ook thuis de drie punten te pakken.

De bezoekers begonnen sterk en waren in de eerste minuten een paar keer dichtbij de openingstreffer. In deze fase was een klein gebrek aan scherpte aan onze kant er de oorzaak van dat de gasten veel op onze helft aan het voetballen kwamen. Langzamerhand ging het steeds beter en kwamen ook wij meer en meer in de wedstrijd. Dit leverde een paar aardige kansjes op maar ook wij wisten het net, nog, niet te vinden. De wedstrijd ging gelijk op waarbij moet worden aangetekend dat onze jongens steeds scherper werden en naarmate de eerste helft vorderde zij meer en meer grip kregen op de wedstrijd. Helaas leverde dit nog geen doelpunt op en gingen we met 0-0 de rust in.

Na de thee hetzelfde spelbeeld waarbij de noorderlingen meer en meer teruggedrukt werden en wij een kleine tien minuten na rust verdiend op voorsprong komen. Al kwam het doelpunt uit de lucht vallen, terecht was het wel. Een verre ingooi van Kelvin werd door Simon doorgekopt, een Groningen-verdediger werkte de bal half weg en deze kwam net buiten de zestien voor de voeten van Jayden. Hij twijfelt geen moment en schiet de bal met zijn linker langs de aan de grond genagelde goalie van FC Groningen. Vlak na dit doelpunt volgde een dubbele wissel aan onze kant, Nouri en Darnell kwamen er in en dit bracht nieuw elan in het team. De kwikzilvere Nouri en razendsnelle Darnell met zijn onnavolgbare acties draaiden in deze fase hun tegenstanders helemaal dol. Na iets meer dan een uur spelen passeert Nouri een paar tegenstanders en gaat het strafschopgebied in waar hij tussen twee verdedigers heen glipt maar dan tegen de grond wordt gewerkt. De bal gaat op de elfmeter stip en Simon schiet de penalty feilloos binnen.

Een kleine 10 minuten voor tijd snelt Darnell op rechts langs twee tegenstanders en geeft de bal voor op Simon, deze draait goed weg maar op het moment van schieten wordt de bal voor zijn voet weggetikt. De bal komt echter voor Simon zijn linker en onze trefzekere spits aarzelt geen moment en schiet de bal in de lange hoek binnen.

De wedstrijd is hiermee beslist en er kunnen weer drie punten worden bijgeschreven en ook in deze derde thuiswedstrijd van dit seizoen hebben we geen tegendoelpunt gekregen. Een compliment is hierbij wel op zijn plaats voor de jongens die zijn ingevallen. Ze hebben vandaag bewezen hoe belangrijk het voor een team is om zo’n sterke bank te hebben. Het houdt de basiself scherp en het elftal wordt er niet zwakker op als zij binnen de lijnen komen. We blijven de lijstaanvoerder en zullen er alles aan doen om dit nog even zo te houden. Volgende week zaterdag spelen we uit tegen FC Utrecht O17. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin (73. Niyi), 3. Maikel, 4. Enzo ©, 5. Jomairo (73. Eelco), 6. Jayden, 7. Mike (69. Melano), 8. Million (55. Nouri), 9. Simon, 10. Daan, 11. Jurmain (55.  Darnell)

Wissels:
12. Kevin 14. Nouri (55. ingevallen voor Million) 15. Niyi (73. ingevallen voor Kelvin) 16. Eelco (73. ingevallen voor Jomairo) 17. Darnell (55.  ingevallen voor Jurmain) 18. Djordy 20. Melano (69. ingevallen voor Mike)

Scoreverloop:
54. 1-0 Jayden
62. 2-0  Simon (strafschop)
69. 3-0 Simon (assist: Darnell)
Bron: redactie / H.R.

Deel online: