Vitesse O17 Wint Met Ruime Cijfers Bij Fc Twente

Vitesse O17 behaalde een prima resultaat in de uitwedstrijd tegen FC Twente op een bijna onbespeelbaar veld. Het was een eenzijdige wedstrijd. Vitesse dicteerde de gehele wedstrijd en gaf bijna geen kansen weg.

In het begin van de wedstrijd speelde het spel zich hoofdzakelijk af op het middenveld, maar na een kwartier spelen nam Vitesse het heft in handen. Eerst was het Wesley Muit die alleen op de doelman van FC Twente af ging. Zijn schot belande in het zijnet. In dezelfde minuut een schot van Jorn die gered werd. In de 26e minuut leek Vitesse op 0-1 te komen. De inzet van Gallio Esajas werd ter nauwer nood gered door de doelman. Vitesse kwam in de 33e minuut op voorsprong door een fout in de Twente-verdediging. De bal kwam bij Gallio die dit keer wel scoorde. Vitesse ging dus de rust in met een 0 – 1 voorsprong.

In de tweede helft was het een eenzijdige wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van FC Twente. In de 54e minuut werd het al 0-2. Gallio bereikte Miliano Jonathans die met gemak kon scoren. Even later was opnieuw Gallio gevaarlijk. Zijn schot ging maar net voorlangs. De 0 – 3 werd aangetekend door Devonish Eustatia in de 70e minuut. De pas ingevallen Wessel Biljardt had een goede mogelijkheid om de score op te voeren, maar zijn inzet werd gered door de doelman. In de 80e minuut werd Jorg van Rijn neergelegd binnen de zestienmeter. De scheidsrechter gaf eerst voordeel, maar toen bleek dat het geen voordeel meer was, werd er toch gefloten voor een strafschop. Jorg nam deze strafschop zelf, maar zag de doelman de bal in de hoek pakken. Toch werd het nog 0-4 in blessuretijd door Wessel op aangeven van Wesley.

Een prima overwinning. De volgende wedstrijd is uit tegen AFC in Amsterdam.