Nieuwsberichten
Vitesse O17 zegeviert in Nijmegen 04/09

Na vorige week onze eerste bekerwedstrijd winnend te hebben afgesloten begon vandaag onze competitie met een uitwedstrijd. Vandaag niet zomaar een tegenstander, het is namelijk NEC!  De derby’s zijn altijd lastige wedstrijden gebleken en ook nu gingen de gastheren op het zonovergoten Sportcomplex De Eendracht furieus van start en probeerden ons direct onder de druk te zetten met hoge pressing. Het leverde een paar hachelijke momenten op, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

Hoe lekker is het dan als je uit de eerste de beste tegenaanval, en wát voor een aanval, de 0 - 1 maakt! Een heerlijke combinatie over rechts waarbij de bal met één keer raken van voet tot voet ging werd door de opkomende Melvin voorgezet en door Aness panklaar gelegd voor de naar binnen geslopen Jasper, die met links verwoestend uithaalde!

Hierna golft het spel over en weer met over en weer wat kleine kansjes, maar beide doelmannen hoefden niet veel in actie te komen. 
Het spel speelde zich in deze fase meer op het middenveld af, waarbij er voor iedere bal flink gestreden werd. Omdat we de tegenstander niet genoeg onder druk zetten kwamen zij steeds meer in hun spel en door onnauwkeurigheid in onze laatste linie leverde dat ook nog bijna de gelijkmaker op. Voor de Nijmegenaren was dit het sein om door te drukken en wederom lukt het hen bijna om gelijk te komen. Een lange bal van achteruit wordt door ons verkeerd ingeschat maar weer hadden we het geluk aan onze zijde als we tot onze opluchting de bal over het doel zien verdwijnen.

Vlak voor rust wederom een prachtige combinatie, ditmaal over onze linkerkant, waarbij de bal weer razendsnel rondgespeeld wordt en uiteindelijk bij Mike beland die Ibrahim een niet te missen kans schenkt en dat dus ook niet doet, 0 - 2 Vitesse!

Na rust gaat NEC op zoek naar de aansluitingstreffer maar omdat wij, in tegenstelling tot de eerste helft, nu zelf hoog druk gaan zetten komen zij niet verder dan een paar kleine kansjes. Wat de gastheren ook probeerden, onze defensie hield stand en zo controleerden wij de wedstrijd in het begin van de tweede helft. Nog een doelpunt erbij zou de wedstrijd definitief op slot gooien, maar ook de NEC defensie stond zijn mannetje. Op het moment dat hun centrale verdediger vervangen werd begon het bij hen achterin wat onrustig te worden. Onze jongens merkten dit en gingen nog hoger druk zetten om die 0 - 3 op het bord te krijgen. Doordat dit doelpunt maar uitbleef kon NEC hoop blijven houden om de aansluitingstreffer te scoren, maar omdat deze niet wilde vallen begon gaandeweg de moed bij hen in de schoenen te zakken en zo hielden we vrij makkelijk stand en konden we de eerste drie punten van dit seizoen bijschrijven!

Volgende week zijn we vrij, dinsdag oefenen tegen De Bataven O.19 (19:30) en zaterdag tegen De Graafschap O.17 (12:00) waarna een week later Ajax O.17 bij ons op bezoekt komt op Papendal voor onze 2e competitie wedstrijd, aanvang wedstrijd is om 12:00 uur.

Opstelling Vitesse: 
Joey Kesting, Melvin van de Haar, Joël Thodé, Georgy Theuns, Aaron Sieders, Brend Leeflang ©, Jasper Dahlhaus, Aness Serghini, Mike Cyubahiro, Yassin Oukili, Ibrahim Berete (62' Anaouar El Azzouzi)

Wissels niet ingevallen:      
Ruben van Kouwen, Djordy de Lorme, Tycho de Wit 
      
Scoreverloop:  
6' 0-1 Jasper Dahlhaus (assist: Aness)
38' 0-2 Ibrahim Berete (assist: Mike)
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: