Nieuwsberichten
Vitesse O19 begint in 2019 met een overwinning uit tegen Ajax 14/01
Vitesse O19 pakte de eerste drie punter uit tegen Ajax met enig fortuin. Eén minuut in de blessuretijd werd het 0-1 door Aaron Sieders die net in het veld stond als invaller. In de eerste helft was Ajax een aantal keren gevaarlijk door combinaties in het midden. Telkens stond Joey Kesting goed opgesteld en kon steeds redding brengen.

Vitesse kreeg ook een paar mogelijkheden in de eerste helft. In de 17e minuut werd Yassin Oukili net buiten de punt van de zestienmeter neergelegd. De toegekende vrije trap van Azzedine Dkidak leverde niets op. In de 29e minuut een mooie aanval Vitesse. Via Jur Driessen kwam de bal bij Azzedine. Zijn inzet kon gered worden door de doelman van Ajax. Vlak voor rust een lange bal van Joey op Jasper Dahlhaus. De bal werd maar net op tijd door Ajax weggewerkt.

In de tweede helft stond de verdediging van Vitesse beter. Ajax kwam er in het midden moeilijker door. Er waren nog wel enkele mogelijkheden voor Ajax, maar over het algemeen hield Vitesse prima stand. Vitesse kreeg zelfs een aantal mogelijkheden en had al eerder op voorsprong kunnen komen. In de zestigste minuut gaf Jur een voorzet vanaf rechts. De bal kwam via een verdediger bij Brend Leeflang. Zijn inzet werd gered door de doelman. Even later bereikte Mark Bencze vanaf de achterlijn met een mooie voorzet Nikolas Agrafiotis. Nikolas kopte over. Vier minuten voor tijd een uitval van Vitesse. Mark werd vastgehouden op ongeveer 20 meter van het doel. De toegekende vrij trap werd door Nikolas maar net naast het doel geschoten.

Het bleef spannend tot het laatste moment. Iedereen dacht al aan een 0 – 0 eindstand, want de officiële speeltijd was al verstreken. Aaron Sieders dacht er anders over, want hij scoorde zoals eerder genoemd in blessure tijd de winnende treffer op aangeven van Nikolas. Een goed begin voor Vitesse O19 in de voorjaars competitie.
 

Opstelling:
Joey Kesting, Jur Driessen, Brend Leeflang, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Anouar El Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Azzedine Dkidak, Nikolas Agrafiotis, Yassin Oukili, Enrico Hernandez.

Wissels ingevallen: Mark Bencze, Mark Jansen, Aaron Sieders, Georgy Theuns.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen.

Scoreverloop:
90+1  0-1 Aaron Sieders.

Samenvatting (Ajax TV):
Bron: redactie / AvdB

Deel online: