Nieuwsberichten
Vitesse O19 behaalt verdienstelijk gelijkspel tegen Ajax O19 05/02
Vitesse O19 heeft zich knap hersteld van de zware bekernederlaag tegen Feyenoord door in Amsterdam een zeer verdienstelijk punt te behalen tegen Ajax.

Al in de eerste minuut kregen de Arnhemmers een grote kans: Mike de Beer besloot een goede individuele actie vanaf links met een voorzet op Nikolas Agrafiotis, die zijn schot geblokkeerd zag worden  door een verdediger en ook bij de rebound van Ritchie Musaba lag er een Ajaxspeler in de weg.

Bij het eerste gevaarlijke moment voor het Vitessedoel was het meteen raak: Noa Lang profiteerde van geklungel in de Arnhemse defensie door doelman Bilal Bayazit met een bekeken schuiver kansloos te laten (1 - 0).
                     
Het antwoord van Vitesse liet niet lang op zich wachten: nadat in de 17e minuut een vrije trap van Nikolas Agrafiotis nog naast was gegaan, was het een minuut later wel prijs. Patrick Vroegh stuurde met een fraaie pass Mike de Beer op links weg, die het sterkst bleek in het duel met zijn directe tegenstander en vervolgens de bal onder de keeper door tegen de touwen schoof.

In het verdere verloop van de eerste helft had Ajax een veldoverwicht zonder dat dit resulteerde in uitgespeelde kansen. Bij een fraaie uitvaI in de 38e minuut leek Márk Bencze binnen het strafschopgebied gevloerd te worden, maar de goed leidende scheidsrechter De Goeij zag geen overtreding in de tackle van een Ajax -verdediger.

In het eerste kwartier van de tweede helft waren er over en weer wat kleine mogelijkheden. Vitesse was nog het dichtst bij een treffer toen een verdediger van Ajax onder druk van Mike de Beer bijna zijn eigen doelman met een terugspeelbal passeerde.
                  
Gaandeweg werd het overwicht van Ajax steeds groter en moest Vitesse zich beperken tot uitvallen; helaas ontbrak het toen nog aan de zuiverheid en de scherpte om van de ontstane ruimtes gebruik te maken.
                                            
In de slotfase was Ajax nog dicht bij een treffer, maar tot opluchting van alles, wat Vitesse was, belandde een spectaculaire omhaal van Jurgen Ekkelenkamp slechts op het dak van het Vitessedoel, zodat het zwaarbevochten gelijkspel uiteindelijk toch wel verdiend over de streep kon worden getrokken.                    

Opstelling Vitesse:  Bilal Bayazit, Quentin Seedorf, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Azzedine Dkidak, Noah Abid, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Nikolas Agrafiotis, Richie Musaba, Mark Bencze.

Wissels ingevallen: Anthony Musaba, Geronimo Francis, James Fofana.
Wissels niet ingevallen: Job Schuurman.

Doelpunten: 14e 1-0 Ajax, 18e 1-1 Mike de Beer                                           


Bron: redactie / H.D.

Deel online: