Nieuwsberichten
Vitesse O19 boekt eerste overwinning van het seizoen 24/10
Daar is 'ie dan, de eerste overwinning van dit seizoen! Een terechte, zwaar verdiende en zo gegunde winstpartij tegen Feyenoord. Vorige week was al zichtbaar dat de jongens wilden en konden strijden voor wat ze waard waren en ook vandaag liet de ploeg dit, met name in de tweede helft, zien. Na amper vier minuten spelen dreigde de Feyenoord-spits alleen op Joey af te gaan, maar een perfect ingezette sliding van Brend voorkwam erger. Een paar minuten later is het Nouri die vanaf de middenlijn de aanval opzet en Jomairo de diepte in stuurt. Deze legt hem op zijn beurt weer terug op Nouri maar diens schot spat op de lat uiteen.

De gasten werden niet of nauwelijks gevaarlijk omdat het achterin bij ons goed stond, ze konden tot op een meter of twintig van Joey komen maar daar stokte de aanval.  Na weer een balverovering van onze kant drijft Enzo de bal richting de helft van de Rotterdammers en gaat een één-tweetje aan met Nouri. De bal dreigt verspeeld te worden maar Nouri weet Enrico te vinden. Hij slingert de bal richting doelgebied, Jayden neemt de bal aan en schiet in de draai de bal tegen de touwen. De havenstedelingen probeerden wat ze konden maar achterin stond het als een huis en bleven ze vrij moeiteloos overeind. Na een kwart wedstrijd wordt een uittrap van Joey door een Feyenoorder verlengd op Nouri. Hij gaat er op rechts vandoor en trekt de bal voor op Jasper, deze laat de bal iets lopen, neemt rand zestien aan en haalt dan de trekker over. De bal verdwijnt buiten het bereik van de Rotterdamse goalie in de bovenhoek. Het laatste kwartier van de eerste helft kende een ietwat rommelige fase waarbij beiden ploegen ook veel balverlies leden en er voor beide doelen nog weinig kansen te noteren waren.

Na de rust klopten en beukten de havenstedelingen op de geel-zwarte verdedigingsmuur maar deze bleef fier overeind. Na een uur spelen leek de aansluitingstreffer gescoord te worden maar een werkelijk fantastische redding van Joey voorkwam dit. Na een uur spelen kon ook onze goalie de tegentreffer niet voorkomen als een toegekende penalty door de gasten wordt binnen geschoten. Wel voorkwam hij met de voet dat een paar minuten daarna al de gelijkmaker op het bord zou staan. Op een paar kleine kansjes van ons na was het in deze fase overleven en die drie punten zien te behouden. Waar Joey al een paar keer handelend moest optreden was het vooral Brend die in deze fase zich in zeer positieve zin onderscheidde. Hij was werkelijk overal te vinden, wist veel ballen te veroveren, nam de ploeg op sleeptouw en liet zich verbaal ook gelden om de boel wakker te houden. Vorige week nog afwezig maar deze week was hij dubbel en dwars aanwezig en dat was maar goed ook! Met recht kon hij dan ook deze wedstrijd als man of the match worden betiteld!

Volgende week kan aan dit resultaat een goed vervolg worden gegeven, we spelen dan op zaterdag 26 oktober uit tegen ADO Den Haag, aanvang wedstrijd is om 12:00 uur.

Opstelling:
1. Joey, 14. Aaron, 3. Brend, 4. Enzo, 5. Jomairo, 6. Daan (84. Eelco), 7. Jasper, 8. Yassin ©, 9. Jayden (64. Million), 10. Nouri (57. Aness), 11. Enrico (79. Paul)

Wissels:
12. Ruben, 2. Kelvin, 15. Paul  (79. ingevallen voor Enrico), 16. Million (64. ingevallen voor Jayden), 17. Aness (57. ingevallen voor Nouri), 18. Eelco(84. ingevallen voor Daan), 19. Ian    

Scoreverloop:  
14. 1 – 0  Jayden (assist: Enrico)
23. 2 – 0  Jasper (assist: Nouri)
75. 2 – 1  Feyenoord 75e minuut


Bron: redactie / H.R.

Deel online: