Nieuwsberichten
Vitesse O19 de sterkste in Gelderse Derby 04/12

Passie, strijd en vechtlust.. dat is wat er vandaag verwacht werd! De mannen kregen voor aanvang van de wedstrijd nog wat beelden te zien van de gespeelde derby’s in het Gelredome en wat dat bij spelers en supporters teweeg kan brengen. Daarna nog een peptalk van Edward Sturing en ze konden het veld op! De beelden en woorden misten hun uitwerking niet want de heren gingen in de beginfase heel goed van start. Binnen tien minuten viel dan ook de openingstreffer na goed doorgaan over links van Million.

Hierna vergaten we onszelf te belonen door de score verder uit te bouwen want de kansen waren er wel degelijk. De Nijmegenaren hadden hier weinig tot niets tegenin te brengen maar omdat wij verzuimden uit te lopen hielden zij nog het geloof op de gelijkmaker. Na de rust zakte het goede spel van onze kant wat in waardoor de gasten toch met meer dan speldenprikjes konden komen en het op momenten nog penibel werd in ons doelgebied. Joey moest een paar keer handelend optreden en dankzij zijn reddingen bleef de 1-0 op het bord.

De mannen streden voor wat ze waard waren, het was geweldig om te zien hoe er mét en voor elkaar geknokt werd. Sommige jongens vielen in op een voor hen ongebruikelijke plek maar deden zonder te klagen wat van ze gevraagd werd en bleven tot het bittere eind knokken om die 3 zo belangrijke punten in Arnhem te houden. En zo geschiedde dus… na 90 minuten spelen was de overwinning binnen! Veel tijd om te genieten is er niet want a.s. dinsdag staat de uitwedstrijd tegen AZ O.19 alweer op het programma, aanvang wedstrijd in Wijdewormer is om 19:00 uur.

Opstelling:
1. Joey, 2. Kelvin (90. Aaron), 3. Brend, 4. Enzo, 5. Million, 6. Daan, 7. Jasper (81. Milan), 8. Yassin ©, 9. Jayden (79. Joël), 10. Nouri ( 46. Aness), 11. Enrico (89. Jomairo)

Wissels:
12. Job, 14. Aness (46. ingevallen voor Nouri), 15. Jomairo (89. ingevallen voor Enrico), 16. Ian, 18. Milan (81. ingevallen voor Jasper), 19. Aaron, (90. ingevallen voor Kelvin), 20. Joël (79. ingevallen voor Jayden)

Scoreverloop:
10. 1 – 0 Million (assist: Nouri)
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: