Nieuwsberichten
Vitesse O19 geeft voorsprong in blessuretijd weg 04/10

Feyenoord was al in het begin van de wedstrijd gevaarlijk, maar in de tegenaanval een overtreding van Feyenoord. De scheidsrechter gaf prima voordeel. Hierdoor kwam de bal bij Thomas Buitink die Mark Bencze bij de tweede paal vrij zag staan. Mark schoot langs de doelman in de uiterste hoek de 1 – 0 voorsprong binnen.

Direct hierna was het Vitesse dat op 2 – 0 had kunnen komen. Een schot van Patrick Vroegh belande tegen de lat buiten bereik van de Feyenoord-doelman. Hierna drong Feyenoord aan en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Vitesse. In de twaalfde minuut schoot Feyenoord vanuit de tweede lijn maar net over. Eén minuut later kon Younes Zakir maar net redding brengen op een inzet van Feyenoord. In de Zestiende minuut werd er uit een hoekschop maar net over gekopt. Hierna volgde er een periode waarbij Feyenoord wel beter bleef, maar door goed verdedigen waren er geen kansen meer in de eerste helft. Alleen vier minuten voor rust had Mark Vitesse op 2- 0 kunnen brengen. Zijn inzet ging maar net naast.

In de tweede helft bleef Feyenoord beter, maar Vitesse verdedigde prima en waren er maar een paar mogelijkheden voor Feyenoord. In de 59e minuut een lange bal kwam bij de spits, maar zijn inzet ging maar net naast. Een paar minuten later een gevaarlijke situatie voor het doel van Vitesse. De bal kon op het laatste moment verwerkt worden tot hoekschop. Deze hoekschop leverde niets op. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Vitesse er meer uit. De krachten van Feyenoord waren op mede door de midweekse Europese wedstrijd. Vitesse loerde op een kans maar het lukte niet om te scoren. De wedstrijd leek een winstpartij voor Vitesse te worden, maar een uiterst ongelukkige actie van Brian Vogelzang leverde Feyenoord alsnog een punt op. Brian kreeg de bal verkeerd tegen zijn voet en de bal verdween in eigen doel. Achteraf is het natuurlijk jammer dat in blessuretijd de voorsprong weggegeven werd, maar Vitesse speelde een prima wedstrijd.

Opstelling:
Job Schuurman, James Fofana, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Azzedine Dkidak, Noah Abid, Mark Bencze, Patrick Vroegh, Nikolas Agrafiotis, Hicham Acheffay, Thomas Buitink.

Wissels ingevallen: Soufian Iallouchen, Habib Gueye, Thomas Beekman,
Wissels niet ingevallen: Niels van Hooff, Jur Driessen, Quentin Seedorf, Mike de Beer.

Scoreverloop:
5. 1 – 0 Mark Bencze
90+4 1 -1 e.d. Brian Vogelzang
Bron: redactie / AvdB

Deel online: