Nieuwsberichten
Vitesse O19 in de tweede helft op dreef tegen PSV 12/11
Na het 4 – 1 verlies uit tegen Heerenveen stonden een aantal andere spelers in de basis tegen PSV. In de eerste helft kwam Vitesse bijna niet in het spel voor en mochten ze de handen dicht knijpen dat het nog 0 – 0 stond met de rust. Er was wel veel strijd en de nodige overtredingen, maar PSV was de bovenliggende partij.

Vitesse kwam al in de 7e minuut goed weg. Een aanvaller ging alleen op Joey Kesting af, maar laatstgenoemde redde prima. Na een kwartier spelen maakte Maikel Jansen een onnodige overtreding op ongeveer 20 meter van het doel. De vrije trap ging over de muur en via de lat over het doel. Verder waren er in de eerste helft geen kansen meer voor beide teams.

In de tweede helft tapte Vitesse O19 uit een ander vaatje. PSV werd direct vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet. Dit leverde al in de 48e minuut de 1-0 op. Een prima bal van Azzedine Dkidak over links kwam bij Aness Serghine. Hij ging richting doel en bijna vanaf de achterlijn schoot hij de bal in de verste hoek in het doel. Een prachtig doelpunt en onhoudbaar voor de PSV-doelman.

Vitesse bleef beter en leek het erop dat Jasper Dahlhaus bij de achterlijn in de zestienmeter aangetikt werd. Er werd niet gefloten voor een overtreding. In de 70e minuut werd een prima aanval door Vitesse beloond met een doelpunt. Een prima actie van Thomas Beekman. Hij bereikte de dicht bij het doel staande Richonell Margaret die geen moeite had met deze kans.

Vlak voor tijd werd het zelfs 3 – 0. Uit een hoekschop van Enzo Cornelisse was het opnieuw Richonell die scoorde. Ver in blessuretijd scoorde PSV nog de 3 – 1 . Direct na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Een prima en verdiende overwinning op basis van het spel in de tweede helft.

Opstelling Vitesse O19 
Joey Kesting, Jur Driessen, Maikel Jansen, Enzo Cornelisse, Georgy Theuns, Brend Leeflang, Richonell Margaret, Azzedine Dkidak, Nikolas Agrafiotis, Thomas Beekman, Aness Serghini.

Wissels ingevallen: Joël Thodé, Anouar El Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Aaron Sieders, Yassin Oukili.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Mark Bencze.

Scoreverloop:
48e 1 – 0 Aness Serghini, 70e 2-0 Richonell Margaret, 89e 3-0 Richonell Margaret, 90+2 3-1 PSV


Bron: redactie / AvdB

Deel online: