Nieuwsberichten
Vitesse O19 in slotfase naar winst bij AZ O19 08/11
In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Aan beide kanten waren er maar een paar kansen te zien. Er werd niet gescoord in de eerste helft. Hierdoor was de ruststand dan ook 0 – 0.

In de 18e minuut was er de eerste kans van de wedstrijd. Een vrij trap van AZ ging over het doel. Vier minuten later een mooie combinatie door AZ aanvallers. Bilal Bayazit was attent en kon redding brengen. Door een goede loopactie van Patrick Vroegh werd Vitesse gevaarlijk in de 31e minuut. Hij bracht Thomas Beekman in kansrijke positie. Zijn inzet ging maar net naast.

Vijf minuten voor rust kreeg AZ nog een kans. Uit een hoekschop werd de bal door een AZ-aanvaller op doel geschoten. Nikolas Agrafiotis stond op de juiste plaats en kon net voor de doellijn redding brengen.

In de tweede helft was er een ander spelbeeld. Vitesse had overwicht en bepaalde het spel. In de 57e minuut leverde het een kans op. Patrick bereikte in een uitval Thomas Buitink die zijn doelpoging zag mislukken.

Er was een domper voor Vitesse in de 68e minuut. Een speler van AZ kreeg de bal op links en kon alleen op Bilal afgaan. De bal ging langs Bilal in de rechter onderhoek in het doel. Hierna zette Vitesse een slotoffensief in. In de 74e minuut werd Thomas Buitink net buiten de zestienmeter neergelegd. De vrije trap van Nikolas ging over het doel. Hierna bleef Vitesse drukken op het doel van AZ.

Zes minuten voor tijd zag de scheidsrechtereen handsbal in het strafschopgebied van AZ. Hij floot zonder twijfel direct voor een strafschop. Thomas Buitink wist hier wel raad mee en zo werd het 1 – 1.

De laatste minuten waren spectaculair. Door het aandringen van Vitesse loerde AZ nog op de counter. Deze werden op tijd onderbroken. Patrick veroverde bal op het middenveld en bereikte Thomas Buitink die in de 89e minuut met een fraai doelpunt wist te scoren. Hierna bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.

Vitesse wisselde nog Noah Abid een middenvelder voor verdediger Jur Driessen. Jur was nog geen minuut in het veld en kon er weer uit door een overtreding op een AZ-speler. Vitesse moest nog met tien man de eindstreep halen. Dit lukte, want na vijf minuten extra speeltijd floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Een verdiende overwinning voor Vitesse, door als team voor elkaar te knokken tot het laatste fluitsignaal.

Opstelling Vitesse O19
Bilal Bayazit, James Fofana, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Azzedine Dkidak, Noah Abid, Marc Bencze, Patrick Vroegh, Nikolas Agrafiotis, Thomas Beekman, Thomas Buitink.

Wissels ingevallen: Mike de Beer, Elton Kusi, Jur Driessen, Habib Gueye.
Wissels niet ingevallen: Niels van Hooff, Hicham Acheffay, Quentin Seedorf.

Doelpunten: 68e 1 – 0 AZ, 84e 1 – 1 Thomas Buitink (P), 89e 1 – 2 Thomas Buitink.
 


Bron: redactie / AvdB

Deel online: