Nieuwsberichten
Vitesse O19 laat de punten aan ADO Den Haag 28/04

In een meer spannend, dan goed duel heeft Vitesse O19 een 2 - 1 nederlaag geleden bij ADO Den Haag. In de eerste helft van de wedstrijd, die in het Kyocera - stadion werd gespeeld, was Vitesse de wat bovenliggende partij en waren er wat kansen over en weer.

Lars ten Teije zag in de dertiende minuut een goal wegens buitenspel afgekeurd. Bilal Bayazit moest in het doel van Vitesse tot twee maal handelend optreden bij mogelijkheden van ADO. Toch konden de Arnhemmers met een 0 - 1 voorsprong gaan rusten, nadat in de 29e minuut Lars een individuele actie besloot met een prima voorzet, die door Mark Bencze bij de tweede paal goed werd ingekopt.

De tweede helft begon ADO wat feller aan de strijd en kon Bilal na een goed lopende aanval de gelijkmaker met een fantastische dubbele reflex ternauwernood voorkomen. Daarna leek Vitesse, overigens zonder goed te spelen, weer wat meer controle over de wedstrijd te krijgen, hetgeen leidde tot kansen voor Jesse Schuurman (kopbal naast) en Patrick Vroegh (schot naast). Bovendien zag Hidde van Dijk een fraai schot door de doelman van ADO worden gekeerd. Eigenlijk uit het niets viel in de 69e minuut de gelijkmaker: een voorzet vanaf de rechter kant kon door de geheel ongedekt staande spits achter Bilal worden gekopt.

Na de gelijkmaker was Vitesse het helemaal kwijt; er werd veelvuldig balverlies geleden en de opbouw verliep traag en onzuiver. In die fase ontsnapte het aan een achterstand, toen Bilal een terugspeelbal van Jesse rakelings naast zijn eigen doel zag gaan. In blessuretijd, toen iedereen zich eigenlijk al had verzoend met een gelijkspel, viel de beslissing alsnog in het voordeel van ADO uit; één van de middenvelders mocht ongehinderd opkomen en hij liet Bilal met een fraaie schuiver vanaf ongeveer twintig meter kansloos. Helaas was de resterende speeltijd te kort om nog wat aan het eindresultaat te veranderen.

Opstelling Vitesse:
Bilal Bayazit, Mats Grotenbreg, Younes Zakir, Joeri Potjes , Jelmer Boleij, Jesse Schuurman, Mark Bencze, Patrick Vroegh, Thomas Buitink, Hidde van Dijk, Lars ten Teije.

Wissels ingevallen: Aaron Kwarko, Mike de Beer, Levi van der Spek.
Wissels niet ingevallen: Job Schuurman, Reyer van Doorn, Skip Foss, Euclides Tavares Lopes.

Scoreverloop:
29. 0-1 Marc Bencze
69. 1-1 ADO Den Haag
90. 2-1 ADO Den Haag
Bron: redactie / Avdb / H.D.

Deel online: