Nieuwsberichten
Vitesse O19 laat na te scoren tegen NAC en verliest 17/09

Vandaag start voor ons de competitie en de tegenstander is niet onbekend want NAC kwam vorige maand ook op Papendal op bezoek, toen nog voor een oefenwedstrijd. Binnen twee minuten komen we al goed weg als NAC via de lange bal gevaarlijk wordt. Gelukkig had de spits zijn vizier nog niet op scherp staan en schiet de bal naast het doel van Ruben. Hierna volgden een paar mogelijkheden voor ons middels een paar schoten op doel maar deze waren een makkelijke prooi voor de Bredase goalie.

In de tiende minuut komen we op achterstand als de gasten een penalty toegewezen krijgen die feilloos wordt benut. Hierna volgt de fase dat onze jongens de wedstrijd domineren en de bezoekers de duimschroeven aandraaien. Wat er dan alleen aan ontbreekt zijn doelpunten. In de laatste fase van een aanval wordt of de verkeerde keuze gemaakt, een medespeler die er beter voorstaat over het hoofd gezien of de trekker niet overgehaald. De Bredanaars komen er dan niet meer aan te pas maar weten tot aan de rust de voorsprong te behouden.

Na de rust komt Aness voor Ian in het veld met de bedoeling om meer diepte en beweging in ons spel voorin te brengen. De hoop en verwachting was dus het goede spel van de eerste helft voort te zetten en snel de gelijkmaker te scoren. Daar dachten de geel-zwarten uit Breda echter anders over als zij in de omschakeling er razendsnel uitkomen en wél direct weten te scoren. Zo sta je met nog geen vijf minuten spelen in de tweede helft op een 0-2 achterstand. Het leek wel of het geloof bij onze jongens met deze tegentreffer de grond in werd geboord want het hele goede spel van de eerste helft kregen we niet meer te zien.

De bezoekers geloofden het wel en kwamen niet echt meer in de problemen en zelf wisten ze middels een paar speldenprikjes nog een beetje gevaar te stichten voor het doel van Ruben, maar ook zij werden niet echt gevaarlijk meer.  Zo ging deze wedstrijd als een nachtkaars uit en stonden wij na negentig minuten met lege handen. Echt leeg ziet het programma er de komende weken echter niet uit, want wij hebben in twee weken tijd maar liefst vijf wedstrijden op het programma staan. Genoeg kansen dus voor onze jongens om zich te revancheren voor deze wedstrijd.

De eerste krachtmeting staat komende vrijdag op het programma als we op bezoek gaan bij de kasteelheren van Sparta. Aanvang van de wedstrijd op het Kasteel is om 16:30 uur.

Opstelling:
1. Ruben, 2. Kelvin, 3. Brend, 4. Enzo, 5. Jomairo, 6. Yassin ©, 7. Million (62. Joël), 8. Daan, 9. Enrico (70. Melano), 10. Ian (46. Aness), 11. Jasper

Wissels:
12. Joey 13. Jayden 14. Aness (46. ingevallen voor Ian) 15. Melano (70. ingevallen voor Enrico) 16. Aaron 18. Paul 20. Joël (62. ingevallen voor Million)

Scoreverloop:
10. 0 – 1 NAC
50. 0 – 2 NAC
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: