Nieuwsberichten
Vitesse O19 met gemak langs Roda JC O19 26/04

Vitesse O19 had wat goed te maken tegen Roda JC. Voor de beker en competitie werd in Kerkrade verloren met 2-1. Vitesse had het moeilijk uit bij Roda, maar dit werd ruimschoots rechtgezet in de thuiswedstrijd. Over de gehele wedstrijd had Roda maar één mogelijkheid. Vitesse was vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter oppermachtig. De 5-0 overwinning had nog veel hoger uit kunnen vallen gezien het aantal mogelijkheden.

In de vierde minuut was het al raak. Lars ten Teije bereikte de vrijstaande Jesse Schuurman die vanaf ongeveer 25 meter verwoestend uithaalde en de doelman kansloos liet. In de achtste minuut een actie vanaf rechts door Mike de Beer. De voorzet kwam bij Patrick Vroegh. Zijn inzet werd door een verdediger van Roda van de lijn gehaald. Binnen een kwartier werd het alsnog 2-0 voor Vitesse. Een prachtige actie van Lars op Thomas Buitink werd prima afgerond links in de onderhoek. Hierna kreeg Vitesse een handvol mogelijkheden, maar deze werden onbenut gelaten. Tot drie minuten voor rust. Mats Grotenbreg bereikte vanaf recht Lars die moeiteloos kon scoren. Hierdoor stond de ruststand op 3-0.

In de tweede helft bleef Vitesse beter, maar er werden minder mogelijkheden gecreëerd. Toch was de eerste kans al in de 47e minuut. Een hoekschop van Patrick kwam bij Joeri Potjes. Die leek te scoren, maar de Roda-doelman tikte de bal uit de bovenhoek. In de 52e minuut een prima bal van Hidde van Dijk die hierdoor Thomas in stelling bracht. Thomas speelde de bal met gemak langs de doelman en zo stond het al 4-0. De eindstand werd bereikt in de 74e minuut. Een lange bal van Jelmer Boleij kwam bij Patrick die de bal over de doelman stiftte. De enige kans voor Roda JC was in de 85e minuut. Een doelpoging vanaf 15 meter kwam tegen de paal. Via Bilal Bayazit werd het een hoekschop. Deze leverde niets op voor Roda JC. Een prima overwinning dus voor Vitesse.

Opstelling Vitesse:
Bilal Bayazit, Mats Grotenbreg, Younes Zakir, Joeri Potjes , Jelmer Boleij, Jesse Schuurman, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Thomas Buitink, Hidde van Dijk, Lars ten Teije.

Wissels ingevallen: Mark Bencze, Skip Foss, Aaron Kwarko.
Wissels niet ingevallen: Job Schuurman, Reyer van Doorn.

Scoreverloop:
4. 1-0 Jesse Schuurman
14. 2-0 Thomas Buitink
42. 3-0 Lars ten Teije
52. 4-0 Thomas Buitink
74. 5-0 Patrick Vroegh
Bron: redactie / AvdB

Deel online: