Nieuwsberichten
Vitesse O19 neemt drie punten mee uit Utrecht 27/11
In de eerste helft had Vitesse een overwicht, maar tot veel kansen kwam het niet. Zowel Vitesse als FC Utrecht hadden in de 1e helft maar twee mogelijkheden.

Tot de 32e minuut had Vitesse veel bal bezit en de 1e mogelijkheid was direct raak. Een voorzet vanaf rechts door Thomas Beekman werd door de doelman gehouden, maar sprong het veld weer in bij de vrij staande Richonell Margaret. Hij had geen moeite om tot scoren te komen. Twee minuten later was er de eerste mogelijkheid voor FC Utrecht uit een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Deze vrije trap ging over het doel van Joey Kesting. Vijf minuten voor rust zagen we een uitval van FC Utrecht vanaf rechts. De voorzet leverde niets op. Vier minuten voor rust werd het bijna 0-2. Georgy Theuns haalde vanaf links bijna de achterlijn. Hij kon nog een prima voorzet geven. De bal kwam bij Richonell die maar net over schoot.

In de tweede helft kwam FC Utrecht beter uit de kleedkamer. Al na 4 minuten spelen kwam er een mogelijkheid door een verdedigingsfout bij Vitesse. Deze vrije kans werd niet benut. Vitesse kwam hierna weer beter in het spel, maar mogelijkheden leverde het niet op. In de 67e minuut kwam FC Utrecht op gelijke hoogte door slordig verdedigen. Een paar minuten later kwam Vitesse opnieuw op voorsprong. Een prima schot van Richonell spring via de binnenkant van de paal weer het veld in. De vrijstaande Aness Serghini benutte deze kans. Hierna ging FC Utrecht volop de aanval spelen, maar Vitesse kwam niet meer in de problemen. Hierdoor werd de overwinning mee naar Arnhem genomen.

Opstelling Vitesse O19
Joey Kesting, Jur Driessen, Brend Leeflang, Brian Vogelzang, Georgy Theuns, Anouar El Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Yassin Oukili, Richonel, Margaret, Thomas Beekman, Aness Serghini.

Wissels ingevallen: Aaron Sieders, Maikel Jansen, Mark Bencze, Simon van Duivenbooden.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Enrico Hernandez, Quentin Seedorf.

Scoreverloop: 32e 0 – 1 Richonell Margaret, 67e 1-1 FC Utrecht, 71e 1-2 Aness Serghini.


Bron: redactie / AvdB

Deel online: