Nieuwsberichten
Vitesse O19 neemt eerste plek over van FC Groningen 16/05

Vitesse O19 stond twee punten achter op FC Groningen met nog drie wedstrijden te spelen. In het onderlinge duel versloeg Vitesse FC Groningen met 4-0. FC Groningen kwam beter uit de start blokken en had twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de achtste minuut kwam Bial Bayazit te ver uit zijn doel bij een lange bal. Hij plaatste de bal in de voeten bij een aanvaller van FC Groningen. Het schot over Bilal heen ging ook over het doel.

In de elfde minuut verscheen een speler van FC Groningen over links die helemaal vrij staand naast schoot. In de zeventiende minuut was direct raak bij de eerste kans voor Vitesse. Een mooie bal van Jesse Schuurman op Patrick Vroegh. Patrick gaf een voorzet op maat bij Lars ten Teije die geen moeite had om de openingstreffer te maken. Nog geen drie minuten later werd Levi van der Spek net buiten het doelgebied van FC Groningen neergelegd. De toegekende vrije trap werd door Lars maar net naast geschoten. Nog net binnen een half uur spelen verdubbelde Vitesse haar voorsprong naar 2-0. Een hoekschop van Levi kwam bij Mats Grotenbreg die de bal vanaf dicht bij de doellijn in het doel werkte.

In de tweede helft was het van beide teams rommelig en waren er veel blessure behandelingen. Er was veel balverlies, maar toch was Vitesse de betere ploeg. In de 54e minuut zag Younes de doelman van FC Groningen te ver voor zijn doel staan. Younes schoot vanaf de middellijn op doel. De doelman kon de bal maar net met zijn vingertoppen tot hoekschop verwerken. De hoekschop leverde niets op. In de 71e minuut een slordigheid van Joeri Potjes. Hij verspeelde de bal en zijn tegenspeler ging richting doel, maar zijn inzet kwam tegen de lat.

In de 77e minuut kwam Bilal op tijd zijn doel uit . Hierdoor schoot de FC Groningen speler de bal naast het doel. Elf minuten voor tijd vergrootte Vitesse de stand naar 3-0. Een lange bal van Bilal kwam bij Mike de Beer. Mike ging het strafschopgebied binnen en werd neergelegd. De toegekende strafschop werd feilloos binnen geschoten door Lars. Met nog drie minuten te spelen werd het 4-0. Een voorzet van Patrick vanaf links kwam bij Lars die over de bal heen stapte en zo kwam de bal bij Noah Quintin Abid die geen moeite had om te scoren.

Opstelling Vitesse:
Bilal Bayazit, Mats Grotenbreg, Younes Zakir, Joeri Potjes , Quentin Seedorf, Jesse Schuurman, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Lars ten Teije, Levi van der Spek, Hicham Acheffay.

Wissels ingevallen: Jelmer Boleij, Boyd Lucassen, Richie Ephraim Musaba, Noah Quintin Abid, Jur Driessen.
Wissels niet ingevallen: Job Schuurman, Anthony Musaba.

Scoreverloop:
17. 1-0 Lars ten Teije
27. 2-0 Mats Grotenbreg
79. 3-0 Lars ten Teije
87. 4-0 Noah Quintin Abid.
Bron: redactie / AvdB

Deel online: