Nieuwsberichten
Vitesse O19 op valreep een gelijkspel tegen Willem II O19 11/09

Vitesse O19 begon goed aan de wedstrijd, maar de mogelijkheden werden niet omgezet naar doelpunten. In de 7e minuut had het al 1 - 0 kunnen worden door Mike de Beer. Zijn schot werd gered door de doelman.

Tien minuten later een combinatie tussen Mike en Azzedine Dkidak. Azzedine schoot vanaf 20 meter over het doel. Vitesse had in deze periode veel balbezit en was ook de bovenliggende partij. Toch waren er veel onzekerheden en onrust in het spel. Hierdoor was er dus ook regelmatig slordig balverlies. De eerste kans voor Willem II was in de 24e minuut. Een voorzet vanaf links werd door de spits over gekopt. Op aangeven van Azzedine schoot Richie Musaba maar net naast. Een aantal minuten later bereikte Azzedine Thomas Buitink. Zijn inzet ging net langs de paal. 6 minuten voor rust leek Vitesse op voorsprong te komen. Een zuiver doelpunt van Thomas werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Hierdoor bleef het tot de rust 0 - 0.

In de tweede helft een totaal ander spelbeeld. Willem II kreeg meer grip op de wedstrijd en ging ook op de aanval spelen. Toch was de eerste mogelijkheid in de tweede helft voor Vitesse. Een doelpoging van Richie ging maar net over de lat. In de 53e minuut een kans voor Willem II. Uit een voorzet kopte de spits opnieuw over het doel. Nog net binnen het uur maakte een verdediger van Willem II handsbal net buiten de zestienmeter. De vrije trap van Patrick Vroegh kwam tegen de muur. Direct in de tegenaanval was Willem II gevaarlijk. Bial Bayazit kon de bal maar net tot hoekschop verwerken. Even later was er een vrije kans voor Willem II, maar Bilal redde uitstekend.

Toch was het Bilal die in de 69e minuut in de fout ging. Hij verspeelde op knullige manier de bal en was het voor de Wiillem II-speler eenvoudig om te scoren. Willem II bleef beter en het leek erop dat Vitesse deze wedstrijd ging verliezen, maar dat was niet zo. Een minuut voor tijd was er een vrije trap van Patrick. Patrick bereikte Nikolas in het strafschopgebied. Nikolas werd gevloerd en de scheidsrechter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Nikolas nam de strafschop zelf en had hier geen moeite mee. Op de valreep toch nog een gelijkspel.

Opstelling Vitesse O19
Bilal Bayazit, Jur Driessen, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Geronimo Francis, Patrick Vroegh, Mike de Beer, Azzedine Dkidak, Thomas Buitink, Richie Musaba, Hicham Acheffay.

Wissels ingevallen: Márk Bencze, Nikolas Agrafiotis, Noah Abid.

Wissels niet ingevallen: Niels van Hooff, Anthony Musaba, Quentin Seedorf, Elton Kusi, Thomas Beekman. 

Doelpunten
69e 0 - 1 Jalu Suleiman
90e 1 - 1 Nikolas Agrafiotis
Bron: redactie / AvdB

Deel online: