Nieuwsberichten
Vitesse O19 pakt 3 punten in de derby tegen NEC/FC Oss 12/02
Vitesse begon goed aan de wedstrijd. Met goed positiespel werd NEC in de eerste 20 minuten terug gedwongen tot verdedigen. Kleine kansen waren er in de 9e minuut door Younes Zakir die uit een hoekschop van Mark Bencze over kopte en in de 13e minuut een lange bal van Azzedine Dkidak over de verdediging van NEC bij Mike de Beer. Zijn inzet werd tegengehouden door de doelman. Hierna kwam NEC beter in het spel en ging het de rest van de eerste helft gelijk op. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en waren er geen mogelijkheden meer.

De tweede helft was het aankijken meer dan waard. Beide teams streden voor een overwinning. Vitesse kreeg een goede mogelijkheid in de 57e minuut. Een hoekschop van Patrick Vroegh kwam bij Richie Musaba die vrijstaand over kopte. Even later een uitval van NEC over rechts. Jop Schuurman kwam op tijd zijn doel uit en maakte deze aanval onschadelijk.

In de 72e minuut kwam Vitesse verdiend op voorsprong. Een bal vanaf links werd door Mike goed voorgegeven. De vrijstaande Richie schoot prima binnen. Elf minuten voor tijd kwam NEC goed weg. Een lange bal van Jur Driessen bereikte Mike die met een vlammend schot de doelman van NEC verraste. Het schot ging via de lat over. NEC probeerde met tien man nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Een verdiende overwinning voor Vitesse gezien het gehele spelbeeld.

Opstelling Vitesse O19 
Job Schuurman, James Fofana, Younes Zakir, Jur Driessen, Azzedine Dkidak, Noah Abid, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Hicham Acheffay, Richie Musaba, Mark Bencze.
 
Wissels ingevallen: Anthony Musaba, Geronimo Francis, Mike Cyubahiro
 Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Elton Kusi, Joël Thedé, Yassin Oukili.
 
Doelpunten: 72e 1-0 Richie Musaba.
 
 


Bron: redactie / AvdB

Deel online: