Nieuwsberichten
Vitesse O19 pakt bij Twente eerste punt van het seizoen 16/10

Daar is 'ie dan, het eerste punt van het seizoen! Hoe blij kan je daarmee zijn!? Nou heel blij dus, niet eens zozeer vanwege het ene schamele puntje uit zes wedstrijden, maar wel de manier waarop dit punt in de wacht werd gesleept. Als je als team zijnde vijf nederlagen achter de kiezen hebt en in deze wedstrijd dertig minuten voor tijd nog met 2-0 achterstaat lijkt de zesde nederlaag nabij.

De eerste helft leek er nog weinig aan de hand te zijn, er waren over en weer wat kansen maar op het goed bespeelbare veld in Hengelo werd er niet gescoord. Hoe anders was het in het tweede deel van deze wedstrijd! Ondanks het feit dat we in de beginfase van de tweede helft de overhand hadden werd er na krap een uur spelen door de Tukkers gescoord. Vlak na dit doelpunt kwamen de, al geplande, wissels het veld in. Ze stonden amper in het veld en het tweede tegendoelpunt werd na onoplettendheid achterin binnen gewerkt. Dan denk je dus weer met lege handen huiswaarts te moeten keren. Gelukkig dachten de boys in het veld daar anders over. Met name de net ingevallen Nouri liet zien dat hij, na een paar weken niet gespeeld te hebben, heel erg gedreven was. Aan de bal ging er constant dreiging van hem uit maar dat leidde helaas (nog) niet tot een doelpunt. Die geestdrift werd door de rest van het team opgepakt en zo ontspon zich een ware stormloop op de Twentse goalie. De klokt tikte echter maar door en door en de aansluitingstreffer wilde maar niet vallen.

In de 83e minuut werd Nouri binnen de zestien neergehaald en de toegekende strafschop werd door hem onberispelijk binnengeschoten. Je voelde aan de kant gewoon dat hierna de gelijkmaker er ook nog in zat en vier minuten later was daar dan ook de kans daartoe. Wederom ging de bal op de stip nadat een Twente-verdediger binnen zijn eigen zestien hands had gemaakt en weer was het Nouri die zich achter de bal zette. Ditmaal koos hij de andere hoek en liet ook nu de keeper kansloos. Zou het dan toch.. die derde en winnende ook nog? Helaas mocht het niet zo zijn, ondanks dat de thuisploeg in de slotfase nog twee rode kaarten kreeg. De tijd was helaas te kort om ook die derde binnen te prikken.

Zoals eerder gezegd , het was bewonderenswaardig hoe de mannen dit punt binnen wisten te slepen. Een puike teamprestatie waarbij met name het laatste half uur liet zien dat de koppies niet omlaag gingen maar ze er juist een tandje bij gingen zetten. Daardoor voelt dit punt mentaal zeker als een driepunter waardoor ze met een heel goed gevoel richting de wedstrijd van zaterdag zullen gaan. Op Papendal is dan Feyenoord de tegenstander, aanvang wedstrijd is 14:30 uur.

Opstelling:
1. Joey, 14. Aaron, 3. Paul, 4. Enzo. 5. Million, 6. Ian (58. Nouri), 7. Jasper (64. Jomairo), 8. Yassin ©, 9. Jayden (88. Melano), 10. Daan, 11. Enrico (58. Aness)

Wissels:
12. Ruben 2. Nouri (58. ingevallen voor Ian) 15. Eelco 16. Jomairo (64. ingevallen voor Jasper) 17. Aness (58. ingevallen voor Enrico) 18. Melano (88. Jayden) 19. Maikel

Scoreverloop:
58. 1 – 0 FC Twente
59. 2 – 0 FC Twente
83. 2 – 1 Nouri (pen.)
87. 2 – 2 Nouri (pen.)
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: