Nieuwsberichten
Vitesse O19 pakt drie punten in Gelderse Derby tegen NEC O19 09/10
Vitesse O19 opende uitermate sterk tegen NEC O19. Na twintig minuten stond Vitesse al met 3 – 0 op voorsprong. In de tweede minuut had Vitesse al op voorsprong kunnen komen. Een lange bal van Aaron Sieders bereikte Richonell Margaret. Zijn schot ging maar net naast.

Even later kwam Vitesse op voorsprong. Een voorzet vanaf links van Richonell kwam bij de tweede paal waar Jasper Dahlhaus vrij stond. Hij schoot onberispelijk raak. In de 17e minuut een hoekschop van Azzedine Dkidak die scherp voor het doel kwam. De doelman van NEC verkeek zicht hierop en zo ging de bal via hem het doel in. Dus een 2 – 0 voorsprong voor Vitesse. Vitesse bleef sterker en in de 20e minuut werd het zelfs al 3 – 0. Een slim balletje van Azzedine op Jasper die via de doelman raak schoot.

Vitesse genoot niet lang van de 3-0 voorsprong, want NEC kwam in de 22e minuut op 3-1. Een voorzet vanaf rechts kwam recht voor het doel bij een vrijstaande speler die onhoudbaar voor Joey binnen schoot. Na een half uur spelen leverde een korte hoekschop van NEC een doelpunt op. Een schot verdween in de verste bovenhoek. Hierna had Vitesse het moeilijk in het resterende gedeelte van de eerste helft, maar het bleef 3-2 tot de rust.

NEC begon sterker aan de tweede helft. Kreeg een aantal hoekschoppen door schoten uit de tweede lijn die via een Vitesse-speler over de achterlijn gingen. Dit bleef zo tot de 63e minuut. Een NEC-speler moest van het veld doordat hij de tweede gele kaart kreeg. Hierna kwam Vitesse weer beter in het spel en had een aantal mogelijkheden om de score in veilige haven te brengen. Eerst in de 71e minuut uit een hoekschop van Richonell. De bal kwam bij de ingevallen Simon van Duivenbooden. Zijn schot werd gekeerd door de NEC-doelman. Vier minuten voor tijd werd Richonel neergelegd binnen de zestienmeter. Thomas Beekman schoot de toegekende strafschop feilloos tegen de touwen. NEC werd nog één keer gevaarlijk in de 90e minuut. Jur Driessen redde nog net voor de doellijn. Al met al een verdiende overwinning van Vitesse gezien het eerstee gedeelte van de eerste helft en het tweede gedeelte van de tweede helft.
 

Opstelling:
Joey Kesting, Aaron Sieders, Joël Thode, Brian Vogelzang, Azzedine Dkidak, Anouar El-Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Brend Leeflang, Richonell Margaret, Thomas Beekman, Yassin Oukili.

Wissels ingevallen: Jur Driessen, Georgy Theuns, Aness Serghini, Quentin Seedorf, Simon van Duivenbooden.
Wissels niet ingevallen: Job Froeling, Maikel Jansen.

Scoreverloop:
11. 1-0 Jasper Dahlhaus
17. 2-0 e.d.
20. 3-0 Jasper Dahlhaus
22. 3- 1 NEC
30. 3-2 NEC
86. 4-2 Thomas Beekman (pen.)
Bron: redactie / AvdB

Deel online: