Nieuwsberichten
Vitesse O19 pakt drie punten in thuisduel tegen AZ 18/02
Vitesse O19 won de wedstrijd tegen AZ in een duel met twee verschillende helften. In de eerste helft had AZ een overwicht, maar de eerste kans was voor Vitesse. Een scherpe voorzet van Aness Serghini werd ter nauwer nood weggewerkt tot hoekschop. Deze hoekschop van Azzedine Dkidak leverde niets op.

Hierna dicteerde AZ en dat leverde in de 12e minuut bijna een doelpunt op. Een inzet ging maar net over. In de 25e minuut kwam AZ op een gelukkige voorsprong. Vitesse verdedigde behoorlijk uit, Brian Vogelzang kwam ten val en liggend op de grond werd een inzet van AZ tegen zijn arm geschoten. De scheidsrechter beoordeelde dit als een strafschop.  Deze kans werd door AZ maximaal benut. Hierdoor werd het 0 – 1.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft kwam Vitesse er enkele keren goed uit en counterde perfect. Eerst was het Jasper Dahlhaus die alleen op de doelman af ging. De doelman van AZ was ver uit zijn doel en redde met een handsbal. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een veldverwijdering met een rode kaart. Twee minuten voor rust kreeg Thomas Beekman een prima kans. Zijn inzet werd maar net gered. Vlak voor rust leek Vitesse op gelijke hoogte te komen. Een prima omhaal van Aness belandde in de handen van de pas ingevallen doelman.

In de tweede helft begon Vitesse scherp, want met een man meer situatie was er een beter resultaat te halen. Dit leidde al binnen één minuut spelen tot de gelijkmaker. Aness schoot op doel. De doelman redde, maar de bal kwam voor de voeten van Thomas die onberispelijk binnen schoot. Vijf minuten later lag de bal opnieuw in het doel. Een strak genomen hoekschop van Azzedine kwam via de doelman bij Aness die de vrijstaande Simon van Duivenbooden bereikte. Simon wist wel raad met deze kans en bracht Vitesse op voorsprong.

Vitesse bleef beter en in de 68e minuut kwam Vitesse op een 3 – 1 voorsprong. Een inzet van Jasper kwam opnieuw via de doelman bij een Vitessespeler. Ditmaal was het Aness die scoorde. Met nog een kwartier te spelen leek Vitesse het mooiste doelpunt van de wedstrijd te maken. Jasper veroverde de bal en schoot bijna vanaf de middenlijn die bal in het doel van AZ. De bal ging maar een paar centimeter over de lat.

Toch maakte AZ 5 minuten voor de aansluitingstreffer. In het midden kwam een speler vrij die raak schoot. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord. Hierdoor behaalde Vitesse op basis van de tweede helft een verdiende overwinning.

Opstelling Vitesse
Joey Kesting, Aaron Sieders, Jur Driessen, Brian Vogelzang, Georgy Theuns, Anouar El Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Azzedine Dkidak, Simon van Duivenbooden, Thomas Beekman, Aness Serghini.

Wissels ingevallen: Joël Thodé, Mark Bencze, Quentin Seedorf, Daan Huisman.

Wissels niet ingevallen: Job Froeling.

Scoreverloop: 25e 0 - 1 AZ, 46e 1 – 1 Thomas Beekman, 52e 2 – 1 Simon van Duivenbooden, 68e 3 -1 Aness Serghini, 85e 3 – 2 AZ.


Bron: redactie / AvdB

Deel online: