Nieuwsberichten
Vitesse O19 slordig met de vele kansen tegen ADO Den Haag O19 04/12
Vitesse O19 heeft onverdiend verloren tegen ADO Den Haag O19. Gezien de vele kansen had Vitesse O19 eigenlijk met dubbele cijfers moeten winnen. Vooral in de 2e helft waren er 17 doelpogingen waaruit, maar 2 keer gescoord werd. Bij winst was Vitesse op gelijke hoogte gekomen met Ajax O19, want ook Ajax verloor van Feyenoord O19. Helaas liep het anders en wordt het nog spannend met nog 2 wedstrijden te spelen. De aankomende wedstrijd uit tegen Volendam kan Vitesse O19 zich veilig spelen om bij de 1e 8 plaatsen te komen.

Vitesse O19 was gehele wedstrijd beter, alleen ADO den Haag scoorde 5 keer bijna een 100% score gezien de doelpogingen. Vitesse kwam in de 21e minuut op voorsprong. Richonell Margaret bereikte de achterlijn en legde de bal op maat terug naar Aness Serghini die prima scoorde. Binnen drie minuten was het alweer gelijk. Een speler van ADO kan vrij door het midden alleen doorlopen en schoot langs Joey Kesting raak. In de 31e minuut kwam Vitesse opnieuw op voorsprong. Een vrij trap van Jasper Dahlhaus kwam bij Richonell Margaret die scoorde. Nog voor rust kwam ADO op voorsprong. Eerst de gelijkmaker uit een hoekschop. In het midden stond een aanvaller geheel vrij en 6 minuten voor rust scoorde ADO vanaf de achterlijn.

In de 2e helft een stormloop van Vitesse. ADO werd de gehele 2e helft gedwongen tot verdedigen en loerde op de counter. Zoals in de 51e minuut, maar Joey kon redding brengen en de inzet tot hoekschop verwerken. Ook uit deze hoekschop scoorde ADO en stond het 2-4. In de 57e minuut kwam Vitesse O19 weer terug in de wedstrijd. Nikolas Agrafiotis scoorde prima raak. In de 72e minuut weer een counter en door een verdedigingsfout ging het opnieuw mis. ADO kwam op 3-5. Vitesse creëerde heel veel mogelijkheden. In de 64e minuut een kopkans van Brian Vogelzang. In de 65e en 66e minuut kansen door Thomas Beekman. In de 69e minuut een kopbal van Jasper net naast. Een vrij schietkans van Nikolas net naast. In de 81e minuut werd het toch nog 4-5 door Thomas. Hierna een vlammend schot van Anouar El Azzouzi maar net over. Enrico Hernadez schoot vanaf 20 meter tegen de paal. Er waren nog meer doelpogingen, maar helaas kwam de gelijkmaker er niet meer. Verlies dus met een bittere na smaak gezien het verloop van de wedstrijd.
 
Opstelling Vitesse:
Joey Kesting, Jur Driessen, Brend Leeflang, Brian Vogelzang, Georgy Theuns, Anouar El Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Yassin Oukili, Richonell Margaret, Thomas Beekman, Aness Serghini.

Wissels ingevallen: Maikel Jansen, Azzedine Dkidak, Enrico Hernández, Nikolas Agrafiotis.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Aaron Sieders, Márk Bencze.

Scoreverloop: 21e 1-0 Aness Serghini, 23e 1-1 Ado, 31e 2-1 Richonell Margaret, 35e 2-2 Ado, 37e 2-3 Ado, 51e 2-4 Ado, 57e 3-4 Nikolas Agrafiotis, 72e 3-5 Ado, 81e 4-5 Thomas Beekman.
 


Bron: redactie / A.v.d.B.

Deel online: