Nieuwsberichten
Vitesse O19 speelt gelijk tegen ADO 31/10

Op het middaguur werd er op Sportpark De Aftrap, waar een stevige wind blies, afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten uit Den Haag. In het begin van de wedstrijd hadden beide teams toch de nodige moeite met de wind. Onze jongens hadden hem mee en daardoor kwamen sommige ballen niet aan doordat de bal soms iets te veel vaart meekreeg. Wie de wind in het begin niet meehad was Aaron, hij kreeg al na een minuut of vijf spelen de bal hard tegen zijn gezicht en moest er met een oogblessure vanaf en Kelvin kwam voor hem in het veld.

De kansen waren, voor beide teams, niet ruim bemeten maar wij komen na een kwart wedstrijd op voorsprong. Joey speelt van achteruit Enzo in die op zijn beurt Enrico bedient, deze stuurt de mee opgekomen Million weg. Zijn actie lijkt eerst te mislukken maar doordat de ADO-verdediger uitgleed belandde de bal weer voor zijn voeten en schoot hij in de korte hoek de 0-1 binnen.

De gastheren moesten dus in de achtervolging maar ondanks dat zij amper gevaarlijk konden worden lag de wedstrijd na een krap half uur spelen op zijn kop. Binnen twee minuten werd onze voorsprong teniet gedaan en keken we tegen een achterstand aan. Eerst was het een vrije trap die doodeenvoudig door een Hagenees kon worden binnen getikt binnen het vijfmetergebied en een minuut later kan hun rechtsbuiten vrijwel ongehinderd naar binnen dribbelen en de bal via een Arnhems been in de lange hoek binnen schieten. De thuisploeg had hiervoor weinig tot niets in te brengen maar door onoplettendheid van onze kant werden deze doelpunten ze in de schoot geworpen.

Met nog een kwartier te spelen werd er door onze jongens nog even aangezet maar waar wij vanaf de kant toch minstens twee momenten zagen waarbij de bal makkelijk op de stip gelegd had kunnen worden was de scheidsrechter van dienst een andere mening toegedaan. Op slag van rust mocht Enzo net buiten de zestien aanleggen voor een vrije trap maar de bal belandde op de bovenkant van de lat en dus gingen we rusten met een 2-1 achterstand.

Een kwartier na rust komen we langszij als via de opbouw vanaf de rechterkant de bal op de kop zestien belandde en Yassin deze met zijn hoofd wist te verlengen. Voor de geheel vrijstaande Jasper is het dan een koud kunstje om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. De gastheren uit de Hofstad werden in het restant van de wedstrijd nog amper gevaarlijk maar ook wij konden niet echt meer een vuist maken. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel waarbij kan worden aangemerkt dat we wellicht toch iets meer hadden verdiend. Aan de andere kant.. “Always look on the bright side of life!”… zijn we nu al drie wedstrijden ongeslagen!

De komende weken zijn we vrij van competitieverplichtingen, wel spelen we op zaterdag 2 november een oefenwedstrijd tegen AZ O19, aanvang wedstrijd op Papendal is 14:30 uur. Op zaterdag 23 november staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma en, zeker niet de minste, dan spelen we namelijk de derby tegen NEC O19, de wedstrijd begint om 14:30..

Opstelling:
1. Joey, 14. Aaron (7. Kelvin), 3. Brend, 4. Enzo, 5. Million, 6. Daan, 7. Jasper, 8. Yassin ©, 9. Jayden (69. Melano), 10. Enrico (60. Ian), 11. Aness (79. Jomairo)

Wissels:
12. Ruben, 2. Kelvin (7. ingevallen voor Aaron), 15. Paul 16. Melano (69. ingevallen voor Jayden), 17. Jomairo (79. ingevallen voor Aness), 18. Eelco, 19. Ian (60. voor Enrico)

Scoreverloop:
21. 0 – 1 Million (assist: Enrico)
32. 1 – 1 ADO Den Haag
33. 2 – 1 ADO Den Haag
58. 2 – 2 Jasper (assist: Yassin)
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: