Nieuwsberichten
Vitesse O19 speelt gelijk tegen de Graafschap O19 19/04
Vitesse speelde de eerste helft matig. Hierdoor was De Graafschap in het begin van de wedstrijd het beter spelende team. De eerste kans van de wedstrijd was daarom dan ook voor De Graafschap.

In de 18e minuut waren de Graafschappers gevaarlijk vanaf links. Een voorzet werd gered door Bilal Bayazit. De terugspringende bal werd in het zijnet geschoten. Na ongeveer 25 minuten spelen kwam Vitesse iets beter in het spel. Een bal door het midden van Jesse Schuurman kwam bij Thomas Buitink. Zijn inzet werd door de doelman uit de hoek getikt tot hoekschop. Deze hoekschop leverde niets op voor Vitesse.

Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft kreeg Vitesse een prima mogelijkheid. Een inworp van Giovanni Scharrenberg kwam bij Jesse die Mike de Beer bereikte. Mike zag twee medespelers die voor het doel vrijstonden niet en schoot zelf. Deze inzet ging net naast het doel.

In de tweede helft zagen we een beter spelend Vitesse. Het tempo lag hoger en daar had De Graafschap moeite mee. Als na drie minuten spelen was de eerste kans van de tweede helft. Younes Zakir bereikte Levi van der Spek die voor langs schoot. Lars ten Teije gaf een prima bal in de 55e minuut op Thomas die net niet de juiste richting aan het schot gaf.

In de 73e minuut kwam Vitesse toch nog op voorsprong. Een handsbal binnen de zestienmeter werd bestraft door de scheidsrechter. Lars benutte deze strafschop feilloos. Vitesse had niet veel plezier van deze voorsprong, want De Graafschap kwam in de 79e minuut langszij. Uit een hoekschop kon een speler van De Graafschap vrij in koppen. Hierna had De Graafschap nog twee mogelijkheden om op voorsprong te komen. Deze werden allebei niet benut. De grootste kans was voor Lars in blessuretijd. Vrij voor de doelman kon Lars niet scoren. Gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd was het gelijke spel de juiste verhouding.

Opstelling Vitesse O19
Bilal Bayazit, Giovanni Scharrenberg, Younes Zakir, Joeri Potjes , Jelmer Boleij, Jesse Schuurman, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Thomas Buitink, Hidde van Dijk, Lars ten Teije.

Wissels ingevallen: Levi van der Spek, Mark Bencze, Reyer van Doorn, Euclides Tavares Lopes.
Wissels niet ingevallen: Job Schuurman, Skip Foss, Aaron Kwarko.  

Doelpunten: 73e 1-0 Lars ten Teije, 79e 1-1 De Graafschap


Bron: redactie / AvdB

Deel online: