Nieuwsberichten
Vitesse O.19 verdiend gelijk tegen Ajax 04/12
In een aantrekkelijke wedstrijd tegen Ajax speelde Vitesse verdienstelijk gelijk. Vitesse speelde met veel werklust en werd hierdoor beloond. De eerste kans in deze wedstrijd was voor Vitesse. Een mooie bal van Patrick Vroegh op Thomas Buitink werd door de Ajax doelman verwerkt tot hoekschop. Ajax werd in de beginfase ver buiten het strafschopgebied opgevangen door de Vitesse verdediging. Hierdoor werd Ajax alleen gevaarlijk door een aantal afstandsschoten.

In de 23e minuut leek Ajax toch op voorsprong te komen door een speler die alleen op Bilal Bayazit af ging. Bilal redde uitstekend. In de 29e minuut werd een terugspeelbal van Ajax bestraft door de scheidsrechter. De vrije trap net buiten de zestienmeter werd door Thomas Buitink genomen door de bal een klein tikje te geven op Nikolas Agrafiotis. Hij schoot de bal feilloos achter de Ajax doelman. De 1 – 0 voorsprong voor Vitesse werd vastgehouden tot de rust.

De tweede helft was spannend en er gebeurde veel. Vitesse kwam eerst nog op een 2-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Patrick kwam de bal bij Younes Zakir die de vrijstaande Richie Musaba bereikte. Richie had geen moeite om te scoren. In de 56e minuut gaf de scheidsrechter een strafschop aan Ajax, omdat Bilal een Ajax speler had neergelegd binnen de zestienmeter. Ajax benutte deze strafschop en kwam op 2-1. In de 65e minuut kwam Ajax langszij. Een vrije trap die bij de tweede paal kwam bereikte een vrij staande speler die geen moeite had om te scoren. Even later kwam Vitesse bijna op voorsprong. Een vrije trap van Patrick bereikte Brian Vogelzang die maar net over kopte. In de 71e minuut opnieuw een strafschop maar nu voor Vitesse. Een duidelijke handsbal van een Ajax verdediger werd bestraft. Deze strafschop werd door Thomas Buitink feilloos tegen de touwen gewerkt.

Met nog een kwartier te spelen had Vitesse de wedstrijd kunnen beslissen. Een slim balletje van Mark Bencze op Quentin Seedorf die maar net over schoot. Drie minuten voor tijd kwam Ajax opnieuw langszij, en opnieuw door een strafschop wegens een handsbal. Hierna had Vitesse het moeilijk. Nikolas redde een inzet van Ajax net voor de doellijn. Vitesse kreeg de bal niet meer weg, maar het bleef 3 – 3 wat verdiend was.

Opstelling:
Bilal Bayazit, Elton Kusi, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Noah Abid, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Nikolas Agrafiotis, Richie Musaba, Thomas Buitink.

Wissels ingevallen: Mark Bencze, Habib Gueye.
Wissels niet ingevallen: Niels van Hooff, Hicham Acheffay, James Fofana, Geronimo Francis, Thomas Beekman.

Doelpunten:
29. 1-0 Nikolas Agrafiotis
50. 2-0 Richie Musaba
56. 2-1 Ajax (strafschop)
65. 2-2 Ajax
71. 3-2 Thomas Buitink (strafschop)
88. 3-3 Ajax (strafschop)


Bron: redactie / AvdB

Deel online: