Nieuwsberichten
Vitesse O19 verdienstelijk langs FC Utrecht O19 19/12
Voor Vitesse O19 een belangrijke wedstrijd, want er stond plaatsing bij de eerste 8 op het spel. Vitesse ging deze wedstrijd aan met veel strijd. Er was vechtlust om te winnen, maar voetballend was het iets minder dan anders. De vechtlust compenseerde het voetballend gedeelte.

De eerste kans was voor FC Utrecht. Een uitval over rechts was gevaarlijk. Bilal Bayazit kwam op tijd zijn doel uit en redde uitstekend. Een paar minuten later kreeg Vitesse een vrije trap. Deze werd genomen door Patrick Vroegh en bereikte Nikolas Agrafiotis die maar net naast kopte.

In de 32e minuut kwam Vitesse op voorsprong. Een hoekschop genomen door Hicham Acheffay kwam bij Younes Zakir die tegen de hand van een FC Utrecht verdediger schoot. De toegekende strafschop werd door Nikolas hard in de rechterbovenhoek geschoten. Zes minuten voor rust kreeg Thomas Buitink een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn inzet ging maar net naast. In de laatste seconde van de 1e helft was Hicham ook nog dicht bij een doelpunt, maar ook zijn inzet ging maar net naast.

FC Utrecht probeerde in het begin van de tweede helft Vitesse onder druk te zetten. Dit lukte enigszins, maar in de 52e minuut ging dit mis. Een uitval van Vitesse waarbij Noah Abid de bal op het middenveld van een FC Utrecht speler afpakte. Hierdoor ontstond er een 4 tegen 2-situatie die door Vitesse optimaal werd benut. Noah gaf de bal aan de vrijstaande Richie Musaba die de doelman verschalkte in de verste hoek.

Nog geen 3 minuten later werd het al 3-0 voor Vitesse. Een doorkopbal van Nikolas op Hicham die via de doelman kon scoren. Hierna kwam FC Utrecht in de 77e minuut nog op 3-1, maar verder leverde het geen gevaar meer op voor Vitesse. Een verdiende overwinning dus.

Er staat nog 1 wedstrijd op het programma uit tegen de Graafschap. Door dit resultaat mag het geen probleem meer zijn om bij de eerst 8 te eindigen.

Opstelling Vitesse:  Bilal Bayazit, Elton Kusi, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Noah Abid, Hicham Acheffay, Patrick Vroegh, Nikolas Agrafiotis, Richie Musaba, Thomas Buitink.

Wissels ingevallen: Mark Bencze, Mike de Beer, Thomas Beekman, Geronimo Francis.
Wissels niet ingevallen: Niels van Hooff, James Fofana, Anthony Musaba.

Doelpunten: 32e 1-0 Nikolas Agrafiotis (strafschop), 52e 2-0 Richie Musaba, 54e 3-0 Hicham Achaffay, 77e 3-1 FC Utrecht.


Bron: redactie / AvdB

Deel online: