Nieuwsberichten
Vitesse O19 verliest derby tegen NEC O19 met 2 – 1 13/02
Vitesse had van begin af aan veel balbezit en speelde vaak op de helft van NEC. Voetballend was Vitesse ook beter dan NEC. Al in de tweede minuut had Vitesse op voorsprong kunnen komen. Simon van Duivenbooden bereikte Aness Serghini die geheel vrijstaand tegen de paal schoot.

NEC hanteerde de lange bal en was hier wel gevaarlijk mee. De beide doelpunten van NEC in de eerste helft werden gemaakt uit standaard situaties. In de 28e minuut een vrije trap die bij een speler kwam bij de tweede paal en kon ongehinderd scoren. Een zelfde situatie in de 38e minuut, maar nu uit een hoekschop. Dus werd het 2 -0. Dit was dan tevens de ruststand.

Na een donderspeech van de trainer van Vitesse werd er nog een schepje bovenop gedaan. Vitesse drukte NEC ver terug, maar hierdoor was ook NEC gevaarlijk via de counter. Het duurde tot de 72e minuut waarin Vitesse scoorde. De ingevallen Enrico Hernadez bereikte vanaf rechts met een mooie voorzet Simon die geen moeite had met scoren. Vitesse had dus nog achttien minuten om een gelijkspel te forceren. Helaas lukte dit niet meer. Vitesse kreeg dus te weinig en had zeker een gelijkspel verdiend.

De volgende wedstrijd is op 16 februari 2109 om 15.00 uur thuis tegen AZ.

Opstelling:
Joey Kesting, Aaron Sieders, Jur Driessen, Brian Vogelzang, Georgy Theuns, Anouar El Azzouzi, Azzedine Dkidak, Brend Leeflang, Simon van Duivenbooden, Yassin Oukili, Aness Serghini.

Wissels ingevallen: Enrico Hernandez, Joël Thodé, Melano Thier, Enzo Cornelisse.

Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen.

Scoreverloop: 2-1 (2-0)
28. 1 – 0 NEC
38. 2 – 0 NEC
72. 2 -1 Simon van Duivenbooden
Bron: redactie / AvdB

Deel online: