Nieuwsberichten
Vitesse O19 verliest in eigen huis van Ajax 01/10

Na twee nederlagen is het tijd om punten te pakken maar als de landskampioen op bezoek komt zal dat een pittige klus worden. Om de Ajacieden niet in hun geliefde spel te laten komen zal je ze met veel strijd en duelkracht moeten bestrijden. In het begin van de wedstrijd deden onze jongens dit uitstekend, ze zaten er kort op, fel op de bal én man en lieten bij tijd en wijle ook goed voetbal zien.

Binnen tien minuten bracht het al resultaat want we kwamen toen, door een eigen goal van Ajax, op een 1-0 voorsprong. De Amsterdammers waren in deze fase niet zo gediend van het mannelijke spel van de geel-zwarten en lieten dat in woord en gebaar zeer duidelijk merken richting de scheidsrechter. Waar bij onze voorsprong een communicatiefout bij de tegenstander de oorzaak was, was dit ook bij onze tegentreffer het geval. In deze fase ging de wedstrijd gelijk op en wisten onze jongens ook dreigender voor het vijandelijke doel te komen. Maar helaas, zoals bij de vorige wedstrijden, stokte het ook hier in de eindfase. De bezoekers kregen een vrije trap op zo’n kleine 25 meter van het doel te nemen en deze werd buiten het bereik van de lange armen van onze keeper in de bovenhoek binnen geschoten. En zo stonden we met 1-2 achter wat tevens de ruststand was.

Op dit moment was er nog niks aan de hand en was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Helaas was dit binnen drie minuten na rust al wel het geval. Een aanval over links van Ajax waarbij één van onze verdedigers te vroeg en onnodig instapt en zijn man hierdoor geheel vrij komt te staan. Deze fout wordt dan ook genadeloos afgestraft als de vrije man gevonden wordt en het voor hem een koud kunstje is om de wedstrijd op slot te gooien. In het restant van de wedstrijd deden onze boys er nog alles aan om de aansluitingstreffer te maken en bleven ze strjiden voor wat ze waard waren maar ook nu vielen de, verdiende, doelpunten uit.

We staan dus weer met lege handen maar gelukkig staat de volgende wedstrijd aanstaande zaterdag alweer op het programma en krijgen we snel de kans om het tij te doen keren. De tegenstander is dan FC Utrecht O19 en de wedstrijd op Papendal begint om 14.30 uur.

Opstelling:
1. Ruben, 2. Kelvin, 3. Brend, 4. Enzo, 5. Million, 6. Yassin © (82. Aaron), 7. Jasper (62. Jurmain), 8. Daan, 9. Ian (75. Melano), 10. Aness (70. Jayden), 11. Enrico

Wissels:
12. Joey 14. Aaron (82. ingevallen voor Yassin) 15. Jurmain (62. ingevallen voor Jasper) 16. Joël 17. Melano (75. ingevallen voor Ian) 18. Jayden (70. ingevallen voor Aness) 19. Maikel

Scoreverloop:
9. 1 – 0 Vitesse (eigen doelpunt)
18. 1 – 1 Ajax
37. 1 – 2 Ajax
47. 1 – 3 Ajax
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: