Nieuwsberichten
Vitesse O19 verliest met 2 -5 van Ajax O19 01/04
Vitesse O19 stond na 18 minuten spelen al met 0 – 2 achter tegen Ajax. Het waren doelpunten die gescoord werden uit hoekschoppen.

Eerst in de 8e minuut stond een speler helemaal vrij binnen de 5 meter en kon ongehinderd de 0 – 1 aantekenen. In de 18e minuut stond een speler van Ajax bij de tweede paal geheel vrij en kon dus ook scoren. In de 22e minuut opnieuw een aanval van Ajax. Een aanvaller werd in het strafschopgebied neergelegd. De toegekende strafschop werd niet verzilverd. De bal ging ruimschoots naast. Hierna kwam Vitesse beter in het spel.

Na een half uur spelen kreeg Vitesse de eerste mogelijkheid. Een aanval over links kwam via Azzedine Dkidak bij Yassin Oukili. Zijn inzet werd gered. Hierna redde Ruben van Kouwen twee keer prima. Hierdoor bleef het 0- 2. Vier minuten voor rust kwam Vitesse op 1 -2. Een vrije trap van Azzedine over de muur kwam bij Aness Serghini die door een slimme loopactie de bal over de Ajaxdoelman kopte.

Direct na het rustsignaal scoorde Vitesse binnen een minuut de gelijkmaker. Aness bereikte de vrijstaande Enrico Hernandez die tegen zijn oude club met een hard schoot de doelman verschalkte. Goede hoop dus voor Vitesse met nog een gehele tweede helft voor zich. Deze hoop werd al in de 52e minuut tenietgedaan door een aanval over rechts. De voorzet kwam bij de spits die geheel vrij stond en geen probleem had om te scoren.

Vitesse bleef nu aardig mee voetballen, maar een goed resultaat zat er helaas niet in. In de 65e minuut kwam Ajax op 2-4 door knullig balverlies op het middenveld. Acht minuten voor tijd werd de eindstand bepaald op 2-5. Er was nog een klein kansje voor Vitesse voor de ingevallen Nouri Cheung, maar scoren lukte niet.

Opstelling Vitesse:  Ruben van Kouwen, Aaron Sieders, Joël Thodé, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Jasper Dahlhaus, Anouar El Azzouzi, Azzedine Dkidak, Enrico Hernandez, Yassin Oukili, Aness Serghini.
 
Wissels ingevallen: Mark Bencze, Maikel Jansen, Nouri Cheung, Enzo Cornelisse, Daan Huisman
 
Wissels niet ingevallen: Job Froeling, Mike Cyubahiro.
 
Scoreverloop: 8e 0-1 Ajax, 18e 0-2 Ajax, 41e 1-2 Aness Serghini, 46e 2-2 Enrico Hernandez, 52e 2-3 Ajax, 65e 2-4 Ajax, 82e 2-5 Ajax.


Bron: redactie / AvdB

Deel online: