Nieuwsberichten
Vitesse O19 verliest van Sparta O19 03/09

Het was een zeer ongelukkige wedstrijd van Vitesse O19 tegen Sparta. Zowel in de eerste als tweede helft scoorde Sparta in blessuretijd. Vitesse begon behoorlijk goed aan de wedstrijd. Er waren in het begin een aantal mogelijkheden om de score te openen. Helaas bleef dit uit.

Al in de zesde minuut een mooie aanval. Een schot van Mark Bence draaide net langs de verkeerde kant van de paal naast. Een paar minuten later werd Richonell net buiten de zestienmeter aangetikt. De toegekende vrije trap werd door Mark over geschoten. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Vitesse goed weg. Een inzet van Sparta werd maar net door Jur Driessen onschadelijk gemaakt. Hierna waren er voor Vitesse nog twee mogelijkheden. In de 28e minuut een combinatie tussen Richonell en Thomas Beekman. Het schot van Thomas ging maar net over. Tien minuten voor rust een voorzet van Mark op Nikolas Agrafiotis. Zijn kopbal ging maar net naast. Even later een uitstekende redding van Joey Kesting. Een inzet kon hij met zijn voet redden. Drie minuten voor rust kwam Vitesse op 0 – 1, maar de inzet van Nikolas werd wegens buitenspel afgekeurd.

Het leek erop dat we gingen rusten met een 0 – 0 stand. De werkelijkheid was anders, want Sparta sloeg twee keer toe in blessuretijd van de eerste helft. Het eerste doelpunt was uit een counter, waarbij Joey kansloos was. Het tweede doelpunt was een te zachte terugspeelbal, waarbij de Sparta-aanvaller Joey omzeilde.

Vitesse begon goed aan de tweede helft. Al binnen drie minuten lag de bal al bijna in het net. Jur Driessen gaf de bal voor vanaf de achterlijn. Helaas zag Nikolas zijn inzet tegen de lat komen. Een paar minuten later werd het alsnog 1 -2. Een inzet van Jur kwam via een verdediger bij Nikolas die ditmaal wel doel trof. Hierna dicteerde Vitesse, maar het geluk was niet aan onze zijde. De voorzetten kwamen steeds net niet goed en werden door het sterk verdedigende Sparta weggewerkt.

Een kwartier voor tijd leek het eindelijk 2 – 2 te worden, maar het schot van de ingevallen Jasper Dahlhaus werd met moeite gered door de Sparta-doelman. Acht minuten voor tijd was Vitesse opnieuw gevaarlijk. Een hoekschop van Enrico Hernandez werd door de doelman losgelaten , maar nog net op tijd gepakt. Het lukte Vitesse uiteindelijk niet meer te scoren en liep het ver in blessure tijd nog tegen een doelpunt van Sparta aan uit een uitval. Een 1 -3 verlies, maar wel tegen de verhouding in.

Opstelling:
Joey Kesting, Jur Driessen, Maikel Jansen, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Brend Leeflang, Mark Bencze, Richonell Margaret, NIkolas Agrafiotis, Thomas Beekman, Enrico Herandez.

Wissels ingevallen: Yassin Oukili, Jasper Dahlhaus, Aness Serghini.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Georgy Theuns, Joël Thode, Aaron Sieders.

Scoreverloop:
45+1. 0-1 Sparta
45+2. 0-2 Sparta
51. 1-2 Nikolas Agrafiotis
90+3. 1-3 Sparta
Bron: redactie / AvdB

Deel online: