Nieuwsberichten
Vitesse O19 verslaat Utrecht in eerste ronde Nike Cup 06/09

Na een kleine maand voorbereiding begint dan nu het echte werk. De eerste ronde van de beker en de tegenstander op deze zonovergoten dag is FC Utrecht O19. Bij aankomst op Sportpark Zoudenbalch zagen we dat de grasmat er werkelijk perfect bij lag en dus konden onze jongens niet wachten om de wei in te gaan.

Het begin was voor de thuisclub die met lange ballen probeerde om de druk op te voeren. Wij gingen hier in het begin iets te veel in mee waardoor we niet ons eigen spel konden spelen. Na een tiental minuten kwamen de Domstedelingen op voorsprong als een schot van rand zestien van richting word veranderd en Ruben kansloos laat. Dit was een soort van wake-up call voor de jongens want hierna gingen ze beter en vooral aan de bal rustiger spelen. De combinaties werden weer gevonden en hierdoor werd het vertrouwen almaar groter dat de gelijkmaker een kwestie van tijd zou zijn. Een kleine tien minuten na het openingsdoelpunt valt de verdiende gelijkmaker.. en wat voor één! Ian krijgt de bal uit een inworp voor zijn voeten en ziet in een split second dat de Utrecht goalie te ver voor zijn doel staat en onze nummer 10 schiet de bal vanaf een meter of veertig in de verste hoek binnen!

De jongens gingen nu op jacht naar de voorsprong en de ene na de andere aanval volgde richting het Utrechtse doel. Uit een toegekende vrije trap bedient de Ian de geheel vrijstaande Brend en hij schiet de bal vanaf een meter of twintig via de vingertoppen van de keeper en binnenkant paal snoeihard binnen. Daar was dan de zeer wel verdiende voorsprong! Na de rust probeerden de rood-witten uit Utrecht uit alle macht de gelijkmaker te forceren en wij op onze beurt de derde te maken om zo de wedstrijd op slot te gooien. Wat zich ontspon was echter een echte bekerwedSTRIJD… het werd bikkelen, buffelen en strijden!

Het was geweldig om te zien hoe er voor iedere meter en voor elkaar geknokt werd en hoe langer de wedstrijd duurde hoe frustrerender het voor de Utrechters werd dat ze er maar niet meer doorheen kwamen. Na flink wat blessuretijd besloot de scheids dan toch maar een eind te maken aan deze clash en gaan wij op naar de volgende ronde.

Volgende week zaterdag zijn we vrij en op zaterdag 14 september spelen we onze eerste competitie wedstrijd. Dan wacht op Papendal NAC O19, aanvang wedstrijd is 14.30 uur.

Opstelling:
1. Ruben, 2. Kelvin (53. vervangen door Aaron), 3. Paul,4. Enzo (20. vervangen door Joël), 5. Jomairo, 6. Yassin ©, 7. Million (45. vervangen door Aness), 8. Brend (75. vervangen door Daan), 9. Enrico, 10. Ian, 11. Jasper

Wissels:
12. Joey 13. Aaron (53. ingevallen voor Kelvin) 14. Nouri 15. Joël (20. ingevallen voor Enzo) 16. Daan (75. ingevallen voor Brend) 17. Aness (45. ingevallen voor Million) 18. Melano

Scoreverloop:
10. 1 – 0 FC Utrecht
18. 1 – 1 Ian (assist: Kelvin)
27. 1 – 2 Brend (assist: Ian)
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: