Nieuwsberichten
Vitesse O19 wint derby uit bij NEC/FC Oss O19 met 0-3 26/04
Vitesse O19 behaalde een verdiende overwinning bij NEC/FC Oss O19 in Nijmegen. Vitesse was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij op enkele momenten na. Vanaf het begin was er veel balbezit voor Vitesse en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van NEC/FC Oss.

In de zevende minuut was Patrick Vroegh al dichtbij de openingstreffer op aangeven van Richie Musaba. Patrick schoot in de uiterste hoek maar de NEC-goalie was nog net op tijd. Een minuut later werd het wel 0 – 1 voor Vitesse. Richie stuurde Mike de Beer over rechts de diepte in. Mike ging zijn tegenstander voorbij en schoot in de verste hoek raak. Na achttien minuten spelen bereikte Jur Driessen via een lange bal Hicham Acheffay. Zijn inzet werd geblokt door een tegenspeler. In de 31e minuut kwam Vitesse goed weg. Een vrij staande speler schoot tegen de paal en de terugspringende bal werd van de lijn gehaald. Dit was dan ook de enige kans voor de Nijmegenaren. Doordat er geen kansen meer waren werd er met de stand 0 -1 de rust in gegaan.

De tweede helft dicteerde Vitesse en het was eigenlijk wachten op de 0 – 2. Die viel al vroeg, want in de 50e minuut was er een voorzet van Mike op Richie die van dichtbij kon scoren. Even daarvoor had Patrick ook al de mogelijkheid om de 0 – 2 aan te tekenen. Een hoekschop van Hicham die bij Patrick kwam werd maar net naast geschoten. Vitesse kwam geen enkele keer meer in gevaar. In de 80e minuut bereikte Quentin Seedorf via een zuivere bal Richie. Geheel vrijstaand schoot hij naast. Acht minuten voor tijd werd het nog 0 – 3. De ingevallen Thomas Beekman had geen moeite op aangeven van Richie te scoren op ongeveer acht meter van het doel. Door deze overwinning en het verlies van Feyenoord staat Vitesse O19 weer op een keurige derde plaats achter PSV en Ajax.
 

Opstelling:
Job Schuurman, Jur Driessen, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Noah Abid, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Mark Bencze, Richie Musaba, Hicham Acheffay.

Wissels ingevallen: Azzedine Dkidak, Thomas Beekman, Geronimo Francis, Anthony Musaba.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Elton Kusi.

Scoreverloop:
8. 0-1 Mike de Beer
50. 0-2 Richie Musaba
82. 0-3 Thomas Beekman
Bron: redactie / AvdB

Deel online: