Nieuwsberichten
Vitesse O19 wint laatste thuisduel seizoen 2016/2017 van Almere City 24/05

Door de overwinning op Almere City blijft Vitesse O19 op de eerste plaats staan met nog één wedstrijd te spelen. De laatste wedstrijd is op woensdag 24 mei 2017 uit tegen De Graafschap. Het was geen hoogstaande wedstrijd tegen Almere City, maar over de gehele wedstrijd bekeken was de overwinning verdiend. Al ging het wel moeizaam.

Vitesse had in het begin van de wedstrijd al op voorsprong kunnen komen door Hidde van Dijk die een voorzet van Lars ten Teije maar net naast schoot. Hierna had Almere City twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf rechts werd door doelman Job Schuurman goed gezien door op tijd zijn doel uit te komen, anders was de bal bij een vrijstaande speler gekomen. Even later een verrassend schot van Almere City vanaf ongeveer 30 meter. De bal die net voor het doel onder lat in het doel leek te gaan, werd door Job uitstekend tot hoekschop verwerkt. Hierna werd Vitesse beter en het was Thomas Buitink die gevaarlijk was. Zijn schot werd gehouden door de Almere doelman. De terugspringende bal werd door Lars over geschoten. In de 23e minuut kwam Vitesse op voorsprong. Een prima bal van Hidde van Dijk kwam bij Jesse Schuurman die geen moeite had om te scoren. Hierna bleef Vitesse beter in de eerste helft, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft vocht Almere City voor hun laatste kans om bij de eerste zes te eindigen en dan volgend seizoen uit te komen in de Eredivisie. Hierdoor kwamen er kansen voor Vitesse. Een voorzet van Lars werd door Thomas op de paal geschoten. In de 59e minuut eigenlijk de enige kans voor Almere City in de tweede helft. Een vrijstaande speler schoot op doel, maar opnieuw een uitstekende redding van Job. In de 63e minuut werd het 2-0 voor Vitesse. Een prima bal van Lars op Thomas die geen moeite had om met een schot links langs de Almere doelman te scoren.

Hierna zat Almere er door heen en werd het zes minuten voor tijd nog 3-0 voor Vitesse. Boyd Lucassen net terug van een blessure veroverde de bal op het middenveld. Een verdediger was nog op tijd, maar door goed doorzetten schoot Boyd liggend via een verdediger de bal in het doel.

Opstelling Vitesse:
Job Schuurman, Mats Grotenbreg, Younes Zakir, Joeri Potjes , Boyd Lucassen, Jesse Schuurman, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Thomas Buitink, Hidde van Dijk, Lars ten Teije.

Wissels ingevallen: Jelmer Boleij, Giovanni Scharrenberg, Azzedine Dkidak, Hicham Acheffay.
Wissels niet ingevallen: Bilal Bayazit, Thomas Beekman, Euclides Tavares Lopes.

Doelpunten:
23. 1-0 Jesse Schuurman
63. 2-0 Thomas Buitink
84. 3-0 Boyd Lucassen.
Bron: redactie / AvdB

Deel online: