Nieuwsberichten
Vitesse O19 wint met overmacht in Volendam 11/12

Vanaf de eerste minuut was Vitesse O19 al de bovenliggende partij. Na het verlies tegen ADO Den Haag behaalde Vitesse in en tegen Volendam een 1 – 3 verdiende overwinning. In de eerste helft had Vitesse de strakke wind mee in het stadion van Volendam. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Volendam. In de twaalfde minuut leek het al 0 -1 te worden. Een lange bal van Jur Driessen bereikte Richonell Margaret. Hij ging alleen op de doelman af, maar de bal kwam tegen de paal.

Even later werd het wel 0- 1. Het was een fantastische goal van Jasper Dahlhaus. Hij schoot snoeihard in de uiterste linkerhoek na een fraaie actie. Een minuut later werd een doelpunt van Richonell afgekeurd wegens buitenspel. In de dertigste minuut een enorme kans voor Vitesse. De bal kwam via Richonell bij Jasper die zijn inzet op het laatste moment gered zag worden door de doelman van Volendam. In dezelfde minuut was het weer Jasper die bijna scoorde. Zijn inzet werd ternauwernood over getikt door de doelman. In de 34e minuut was het wel raak. Een combinatie tussen Aness Serghini en Jasper werd prima afgerond door Richonell. Aness was in de 36e minuut bijna effectief. Zijn inzet ging maar niet naast op aangeven van Anouar El Azzouzi. Hierbij bleef het in de eerste helft.

De tweede helft begon direct goed voor Vitesse, want na twee minuten spelen stond de 0 – 3 al op het scorebord. Een lange bal (ondanks de strakke wind tegen) van doelman Joey Kesting kwam bij Richonel die Jasper bereikte en kon alleen op de doelman afgaan. Zijn inzet was doeltreffend. In de 61e minuut een vrije trap voor Volendam vanaf ongeveer 25 meter. De bal kwam door de harde wind boven in het doel terecht. Hierdoor werd het 1 – 3. Hierna was het alleen nog Vitesse die een aantal kansen kreeg. In de 66e en 68e minuut prima hoekschoppen van Aness die niet werden afgerond. In de 73e minuut nog een vrije kans van Jasper. De inzet werd gered door de doelman, maar de terugspringende bal werd door Aness over geschoten. De laatste kans was voor Yassin Oukili. Zijn inzet werd gered door de doelman.

Een prima overwinning. De laatste wedstrijd van 2018 is op zaterdag 15 december 2018 thuis tegen Ajax.

Opstelling:
Joey Kesting, Aarin Sieders, Jur Driessen, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Anouar El Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Yassin Oukili, Richonell Margaret, Thomas Beekman, Aness Serghini.

Wissels ingevallen: Nikolas Agrafiotis.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Mark Bencze, Enrico Hernandez, Maikel Jansen Joël Thodé, Azzedine Dkidak.

Scoreverloop:
17. 0-1 Jasper Dahlhaus
34. 0-2 Richonell Margaret
47. 0-3 Jasper Dahlhaus
61. 1-3 Volendam
Bron: redactie / AvdB

Deel online: