Nieuwsberichten
Vitesse O19 wint nipt van Willem II 27/09
In een weinig hoogstaande wedstrijd heeft Vitesse O19 de eerste overwinning van dit seizoen behaald door Willem II met 2 - 1 te verslaan.

In de beginfase ging de wedstrijd vrij gelijk op; Vitesse werd in de 10e minuut voor het eerst gevaarlijk via een vrije trap van Azzedine Dkidak, die vanaf ca. 18 meter naast schoot. Gaandeweg de eerste helft kreeg Vitesse een veldoverwicht en dat leidde in de 33e minuut tot de openingstreffer; Brian Vogelzang zette met een prachtige dieptepass Thomas Beekman vrij voor de keeper, die vervolgens het karwei met een bekeken lobje afmaakte (1 - 0). Een paar minuten later was Vitesse dicht bij een tweede treffer toen Yassin Oukili na een prima actie van Richonell Margaret vanaf de rand van het strafschopgebied de lat trof. Pas in de 44e minuut werd Willem II echt gevaarlijk, maar dat leverde wel meteen de gelijkmaker op; doelman Joey Kesting werd via een vrije trap vanaf de 16 - meterlijn in de korte hoek verrast (1 - 1).

Na rust kwam Vitesse fel uit de startblokken en nam in de 54e minuut opnieuw de leiding, toen Nikolas Agrafiotis een goede voorzet van Thomas met enig geluk over de doellijn kon werken. Na dit doelpunt bleef Vitesse sterker en kwamen er (m.n. voor Nikolas) wat kansjes om de score uit te bouwen, maar omdat deze helaas niet werden benut, bleef de wedstrijd tot het einde toe spannend. Zo ontsnapte Vitesse in de 76e minuut aan de gelijkmaker, toen een speler van Willem II in kansrijke positie de bal in het zijnet schoot. Hoewel Willem II in de slotfase wat meer aandrong, kwam het niet tot een echt slotoffensief van de gasten uit Tilburg. Wel moet Joey in blessuretijd nog een keer handelend optreden na weifelend optreden van de Vitesse - verdediging en zorgde er daarmee voor, dat de punten verdiend in Arnhem bleven.

Opstelling Vitesse:  Joey Kesting, Aaron Sieders, Brend Leeflang, Brian Vogelzang, Azzedine Dkidak, Anouar El-Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Yassin Oukili, Nikolas Agrafiotis, Thomas Beekman, Richonell Margaret.
 
Wissels ingevallen: Mark Bencze, Enrico Fernandez, Quentin Seedorf.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Jur Driessen, Maikel Jansen, Georgy Theuns.
 
Scoreverloop: 33e 1-0 Thomas Beekman, 45e 1-1 Willem II, 54e 2-1 Nikolas Agrafiotis.
 


Bron: redactie / HD

Deel online: