Vitesse O19 Wint Thuis Van Nac

Na de winstpartij van vorige week wachtte vandaag een voor ons behoorlijk lastige tegenstander. Althans, zo was het vorig jaar tegen NAC. In een maand tijd speelden we toen twee wedstrijden tegen hen, een oefen- en een competitiewedstrijd, en beide keren gingen zij er met de winst vandoor. Vooraf werd daar dan ook nog aan gerefereerd door de trainer en dat we het niet voor een derde keer, thuis nog wel, moeten laten gebeuren. De mannen begonnen behoorlijk voortvarend aan de wedstrijd want binnen tien minuten stond de 1-0 al op het bord. Een corner van Enzo werd door Daan via een NAC verdediger(?) binnengekopt.

Meer doelpunten zouden we vandaag niet te zien krijgen. Het werd met fases een behoorlijk rommelige wedstrijd met veel balverlies over en weer. De spaarzame kansjes waren op één hand te tellen en NAC bewees maar eens te meer een behoorlijk stugge tegenstander te zijn waar je niet zomaar van wint. In de tweede helft voerden ze de druk op onze verdediging op maar de geel-zwarte muur bleef fier overeind. Al hadden we daar de hulp van de paal voor nodig en een fantastische redding van Joey die vlak voor tijd de gelijkmaker uit zijn doel wist te ranselen. Gezien het spelbeeld had de Parel van het Zuiden misschien een gelijkspel verdiend maar daar maalden wij natuurlijk niet om. De drie punten bleven dit keer hier en zo zijn we dit kalenderjaar nog steeds ongeslagen.

Volgende week wacht een verre uitwedstrijd, we spelen dan in stadion De Oude Meerdijk om 14:45 tegen Emmen O19.