Vitesse O19 Wint Uitwedstrijd Bij Fc Emmen

Het eerste half uur van deze wedstrijd was een moeizame. De tegenstander groef zich al direct in en dat betekende dat het moeilijk was om de opening te vinden. Te vaak werd de oplossing door het midden gezocht maar daar was het propvol en dus konden de Emmenaren behoorlijk standhouden. De zijkanten werden niet of nauwelijks benut en dus was er een meevaller nodig om tot scoren te komen.

Op de rand van hun eigen zestien kreeg Emmen een vrije trap te nemen, de bal werd op de keeper teruggespeeld maar deze had niet in de gaten dat de vrije trap als was genomen en raapte de bal buiten zijn zestien op. De toegekende vrije trap werd door Enrico op de paal geschoten en in de rebound was het Jayden die de 0-1 binnen schoot.

In de rust hamerden de trainers er dan ook op om het tempo op te voeren en de zijkanten beter te benutten. De gastheren werden niet of nauwelijks gevaarlijk en dus moesten we het verschil in kwaliteit ook in doelpunten zien om te zetten. Een kwartier na rust viel Paul in voor Aaron en nog geen twee minuten later stond zijn naam al op het scoreformulier. Dit maal wederom een vrije trap die door Enzo heel slim bij de eerste paal werd neergelegd waar de instormende Paul hem met binnenkant voet binnen prikte. Het verzet van de Drentenaren leek gebroken en de tijd rijp om de score uit te breiden. Met deze tussenstand dachten sommigen bij ons er echter te makkelijk over en nonchalance kroop in de ploeg. Als dan ook nog vlak voor tijd de 1-2 valt (ook weer uit een vrije trap) maken de boys het zichzelf nog heel moeilijk en gaat Emmen op jacht naar de gelijkmaker.

Onze verdediging kwam zowaar nog onder druk te staan en werd er steeds meer naar de klok gekeken. Inmiddels waren de negentig minuten ruim gepasseerd maar de scheids liet behoorlijk lang doorspelen, al was daar weinig tot geen reden toe. Aan alle onzekerheid werd door Jasper in de 95e minuut een einde gemaakt. In de omschakeling wordt hij door Melano weggestuurd en laat twee verdedigers zijn hielen zien. Oog in oog met de keeper faalt hij niet en schiet beheerst de 1-3 binnen. Toen besloot ook de scheids het wel welletjes te vinden en floot af.

Uit drie wedstrijden hebben we de volle buit binnen en zodoende lopen we op schema. Volgende week staat de derby op het programma, we gaan dan op bezoek bij NEC O19 en ook zij hebben hun wedstrijden tot nu tot gewonnen. Een wedstrijd met een dubbele lading dus! De wedstrijd op de Eendracht begint om 14:45 uur.

Opstelling:

1. Joey, 2. Aaron (62. Paul), 3. Eelco, 4. Enzo, 5. Jomairo (82. Maikel), 6. Jayden, 7. Jasper, 8. Daan (88. Melano), 9. Enrico, 10. Brend (72e minuut vervangen door Joël), 11. Aness (25. Omid)Wissels:
12. Ruben 16. Paul (62. ingevallen voor Aaron) 17. Omid (25. ingevallen voor Aness) 18. Maikel (82. ingevallen voor Jomairo) 19. Melano (88. ingevallen voor Daan) 20. Joël (72. ingevallen voor Brend))