Nieuwsberichten
Vitesse O19 wint uitwedstrijd tegen FC Utrecht O19 09/04

Vitesse had vanaf ongeveer de tiende minuut een overwicht en dat resulteerde in een overwinning in Utrecht. Vitesse had veel balbezit en combineerde prima. Alleen de eindpas was niet altijd goed. FC Utrecht was alleen dus in het begin van de wedstrijd even gevaarlijk.

In de vierde minuut ging een schot die van richting werd verandert via de paal naast. Deze hoekschop leverde niets op. Vitesse kreeg in de vijftiende minuut een prima kans op de voorsprong. Uit een hoekschop van Mark Bencze kwam de bal bij Younes Zakir die zijn schot gered zag worden door de FC Utrecht doelman. In de 25e minuut bereikte Hicham Acheffay de vrijstaande Patrick Vroegh. Zijn voorzet werd bijna door Richie Musaba binnen gewerkt. Na een half uur spelen werd er door FC Utrecht een handsbal gemaakt binnen de zestienmeter. De strafschop werd door Mark feilloos in het doel gewerkt. Vlak voor rust kreeg Mike de Beer nog een mogelijkheid om de 0-2 te maken. Zijn schot werd gered door de doelman.

In de tweede helft een oppermachtig Vitesse. FC Utrecht kreeg geen enkele mogelijkheid om de spanning terug te brengen. Het was eigenlijk wachten op de 0 -2 voor Vitesse. Dit gebeurde nog net binnen een uur voetballen. Mike was een paar keer zijn tegenstander te snel af en gaf in de 56e minuut een prima voorzet op Richie die net geen controle kon krijgen om af te ronden. Nog geen minuut later was het wel raak. Mike bereikte opnieuw Richie die nu wel kon scoren. De wedstrijd was gelopen en Vitesse bereikte met gemak de overwinning. Er was in de 65e minuut nog één mogelijkheid. Een lange bal van Jur Driessen op Mike die weer Richie bereikte. Richie schoot de bal snoeihard tegen de lat. Een prima overwinning en dus een goede opsteker voor de volgende wedstrijd thuis tegen Ajax.
 

Opstelling:
Bilal Bayazit, Jur Driessen, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Noah Abid, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Mark Bencze, Richie Musaba, Hicham Acheffay.

Wissels ingevallen: Azzedine Dkidak, Thomas Beekman, Anthony Musaba, Elton Kusi.
Wissels niet ingevallen: Job Schuurman, Geronimo Francis, James Fofana.

Scoreverloop:
33. 0-1 Mark Bencze
57. 0-2 Richie Musaba.
Bron: redactie / AvdB

Deel online: