Nieuwsberichten
Vitesse O19 zonder punten terug uit Eindhoven. 06/03
Vitesse begon heel erg goed in de uitwedstrijd tegen PSV. Het eerste half uur was Vitesse de bovenliggende partij. De eerste doelpoging was dan ook voor Vitesse. Een schot van Hicham Acheffay werd gestopt door de PSV-doelman.

In de 23e minuut was er een prima aanval van Vitesse; James Fofana bereikte Mike de Beer die de bal net voor de achterlijn bereikte en goed voor kon geven. Helaas leverde het net geen doelpoging op. Een minuut later was Vitesse opnieuw gevaarlijk. Een schot van Nikolas Agrafiotis ging maar net naast.

Hierna kwam PSV beter in het spel en dat leverde in de 28e minuut de eerste doelpoging op. James was net op tijd om een aanvaller te stoppen binnen de zestienmeter. Het leek op een overtreding, maar de goed opgestelde scheidsrechter was duidelijk dat er door gespeeld moest worden. In de 33e minuut kwam PSV op voorsprong. Uit een hoekschop werd de bal niet goed weggewerkt en kon een PSV-aanvaller geheel vrijstaand de 1 – 0 aantekenen. Hierna was PSV in het restant van de eerste helft meer aanvallend, maar kansen werden niet meer gecreëerd.

De twwede helft was amper begonnen en stond Vitesse binnen een minuut spelen al op een 2-0 achterstand. Slordig verdedigen was hier de oorzaak van. Hierna golfde het spel heen en weer. Vitesse kreeg in de 71e minuut een prima mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Een hoekschop van Patrick Vroegh kwam bij de tweede paal staande Younes Zakir. Younes raakte de bal niet goed. Hierdoor kon de doelman van PSV redding brengen. 

Tien minuten voor tijd ging Hicham langs een paar PSV-spelers en kwam in goede positie. Zijn inzet werd opnieuw gehouden door de doelman. In de laatste seconde van de wedstrijd kwam Vitesse nog goed weg. Een inzet werd van de lijn gehaald. Hierdoor bleef het 2-0 voor PSV in een aantrekkelijke wedstrijd.

Opstelling Vitesse O19  Bilal Bayazit, James Fofana, Younes Zakir, Jur Driessen, Azzedine Dkidak, Noah Abid, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Nikolas Agrafiotis, Richie Musaba, Hicham Acheffay.

Wissels ingevallen: Elton Kusi, Anthony Musaba.
Wissels niet ingevallen: Geronimo Francis, Job Schuurman, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Mike Cyubahiro, Yassin Oukili.

Doelpunten: 33e 1-0 PSV, 47e 2-0 PSV.


Bron: redactie / AvdB

Deel online: