Nieuwsberichten
FC Volendam maakt einde aan ongeslagen reeks Vitesse O15 05/04

Hoe langer je de ongeslagen status hebt hoe dichterbij het eerste verlies komt. Helaas was dat moment voor ons vandaag aangekomen. Na een hele goede reeks van dertien ongeslagen wedstrijden leden we aan de boorden van het IJsselmeer onze eerste nederlaag van dit seizoen. In de eerste helft speelden we niet heel geweldig maar gingen wel met een 0-2 voorsprong rusten nadat eerst Maikel uit een corner van Sergio de 0-1 binnen kopte.

Diezelfde Sergio zorgde na bijna een half uur spelen voor de 0-2 als hij na een diepe bal van Kelvin de bal, onder de ver uit zijn doel komende Volendam goalie , tegen de touwen schiet. Niks aan de hand, 0-2 voor met nog een helft te gaan waarbij je in de 1e helft amper in de problemen bent gekomen.

Hoe anders zou het na rust verlopen… Na amper vijf minuten spelen krijgen we een penalty tegen en Volendam dus de aansluitingstreffer maken. Hierdoor leken de jongens toch van slag te zijn geraakt, want nog geen minuut later komt Volendam over links opzetten. De voorzet die volgt wordt bij ons door alles en iedereen gemist waardoor het voor hun nummer 10 een koud kunstje is om de bal bij de tweede paal binnen te lopen. Zo staat het in no-time weer gelijk.

Hierna hadden we nog een half uur om het vlot te trekken maar helaas ontbrak de echte wil om te winnen vandaag en lukte het maar niet om een goede aanval op poten te zetten om nog gevaarlijk voor het doel van de tegenstander worden. Het werd vijf minuten voor tijd nog erger toen hun invaller een doelpunt maakte die hij hierna niet snel meer zal maken. Hij nam halverwege onze helft de bal op zijn borst aan en joeg hem met links hoog achter Job in ons doel. Zo stond de eindstand van 3-2 op het bord.

Hopelijk is dit een incident en laten de jongens volgende week weer zien dat ze écht wel goed kunnen voetballen en dat zal dan moeten gebeuren in de derby tegen NEC O15.

Opstelling Vitesse:
1. Job, 2. Eelco, 3. Maikel, 4. Enzo, 5. Rens (60. Tom), 6. Jayden, 7. Kelvin (36. Djordy), 8. Million, 9. Melano, 10. Daan (68. Milan), 11. Sergio

Wissels:
12. Bas, 14. Djordy, 15. Tom, 16. Adil, 17. Milan.

Scoreverloop:
11. 0 – 1 Maikel (assist: Sergio)
28. 0 – 2 Sergio (assist: Kelvin)
41. 1 – 2 Volendam
42. 2 – 2 Volendam
68. 3 – 2 Volendam
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: