Nieuwsberichten
Vrije trappen brengen de beslissing bij O17 in Rotterdam 04/12
Sparta O.17 – Vitesse O.17 op 30 november 2018
 
Op vrijdag 30 november stapten wij in de bus richting Rotterdam, op naar Het Kasteel. De kasteelheren trokken een menselijke muur op waar onze jongens maar moeizaam doorheen kwamen. Vanaf het beginsignaal waren de intenties van de gastheren duidelijk, met man en macht verdedigen en gokken op een snelle counter.

Het was voor onze jongens dan ook moeilijk om op zo’n klein speelveld, wat ook nog eens vrij breed werd gehouden door de Rotterdammers, een opening te vinden. In de 20e minuut lijkt Daan na een snelle combinatie over rechts binnen de zestien gevloerd te worden maar de scheidsrechter van dienst ziet er geen pingel in. Een kleine 10 minuten later is het dezelfde Daan die op aangeven van Melano wederom de 0-1 kan aantekenen, maar zijn kopbal mist kracht en richting en kan dus makkelijk klem worden gepakt door de Sparta goalie. Als het via de combinatie niet lukt hebben we altijd nog een vrije trappen specialist in huis, onze aanvoerder Enzo. Hij mag in de 30e minuut aanleggen en wil eigenlijk de bal het doelgebied in slingeren, maar als deze door alles en iedereen wordt gemist ziet hij de bal tegen de touwen gaan en tot zijn eigen verrassing heeft hij ons dus op voorsprong gebracht. De Spartanen kruipen wat meer uit hun schulp en komen een paar keer gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Zover komt het niet en dus gaan wij met een minimale voorsprong rusten.

Wat ons al eerder dit seizoen is overkomen gebeurt ook nu weer, namelijk een tegendoelpunt vlak na rust. De Rotterdammers komen op gelijke hoogte en nemen in deze fase de controle over de wedstrijd. Na een kwartier het, onnodig, moeilijk te hebben gehad kantelde de wedstrijd. Bij één van onze uitbraken ging Daan een kopduel aan waarbij hij tegen een tegenstander botste, deze kwam heel ongelukkig met zijn hoofd hard in aanraking met het hoofd van een medespeler. Het “geklonk” was aan de zijkant heel duidelijk te horen en de 2 Spartanen lagen uitgeteld op het veld. De fysio’s van beide teams sprintten het veld in om zo snel mogelijk eerste hulp te verlenen. Beide spelers moesten groggy van het veld af en vervangen worden. De overige Spartanen leken hierna uit hun doen en wij kwamen daardoor weer wat beter in de wedstrijd. Het was dan ook weer een dood spelmoment wat ons de 2e en beslissende treffer opleverde. Een vrije trap van Sergio werd door Simon binnen geknikt en zo verlieten we met de 3 punten in de tas Het Kasteel en blijven nog steeds ongeslagen aan kop.

Volgende week zaterdag spelen we thuis de derby tegen NEC, aanvang wedstrijd is 12:00 uur.

Opstelling Vitesse:
1. Job, 2. Kelvin. 3. Maikell, 4. Enzo, 5. Jomairo (80e minuut vervangen door Niyi), 6. Jayden, 7. Mike (40e minuut vervangen door Darnell), 8. Djordy, 9. Simon, 10. Daan (52e minuut vervangen door Sergio), 11. Melano (64e minuut vervangen door Jurmain).

Wissels niet ingevallen:
12. Kevin, 14. Eelco                                     

Scoreverloop: 
0 - 1 Vitesse 30e minuut
Doelpunt: Enzo (vrije trap)

1 - 1 Sparta 43e minuut

1 - 2 Vitesse 60e minuut
Doelpunt: Simon; Assist: Sergio


Bron: redactie / H.R.

Deel online: