Nieuwsberichten
Weekendoverzicht Onderbouw week 3 21/01
Ook deze week nemen we je weer mee in het weekend van de onderbouw van Vitesse! Het werd een mooi weekend met onder meer een toernooioverwinning voor Vitesse O10.

Vitesse O8 speelde een duel tegen Robur et Velocitas onder de 9. De Arnhemse jonkies wisten de iets oudere Apeldoorners in toom te houden. Uiteindelijk stond er na 4x 15 minuten met 7 tegen 7 een 8-8 eindstand op het scorebord.

Voor Vitesse O9 stond er een toernooi op het programma. Het team was gesplist in een -voor het onderscheid- Vitesse A en B.
Vitesse A deed het prima in de groepsfase. Sparta (4-3), ADO Den Haag (2-1) en FC Utrecht (3-1) moesten hun meerdere erkennen in geel-zwart. Club Brugge was nipt met 1-2 te sterk. Vitesse A ging wel door, tegen een versterkt Ajax. Het werd 2-4 voor de Amsterdammers. Vervolgens volgden er nog wedstrijden tegen PEC Zwolle (3-1 winst) en NEC (0-3 verlies). Dat betekende een zes plaats van de twinitig deelnemende ploegen. Team B ging in hun eerste wedstrijd met 0-5 onderuit tegen Ajax. Vervolgens was er een nipte nederlaag tegen PEC Zwolle: 2-3. Het eerste punt was er vervolgens tegen Roda JC met 3-3. De poulefase werd afgesloten met een 6-3 zege op FC Utrecht. Dat betekende helaas op doelsaldo een laatste plaats in de poule. Vervolgens werden OSC (3-0), Fortuna Sittard (7-0) en Sparta (4-2) nog getrakeerd op een nederlaag. Uiteindelijk betekende dat de 17e plaats van het toernooi.

Bijzonder op het toernooi was een mooie prijs voor Gio Koeiman. Hij werd verkozen tot de beste speler van het toernooi. Gefeliciteerd Gio!


Waar Vitesse O9 de beste speler leverde, was Vitesse O10 op de Wintercup die zij speelden het beste elftal! Ook hier was Vitesse onderverdeeld in team A en team B. Team A werd tweede in de poulefase. In de kwartfinale was Sparta vervolgens net iets doeltreffender: 3-4. In de kruisfinales werd vervolgens FC Utrecht stevig met 6-1 verslagen. Om de 5e plek wachtte vervolgens het andere team van FC Utrecht en ook die werden verslagen: 3-0. Team A werd zo vijfde.

Team B werd eerste in z'n poule en versloeg vervolgens FC Utrecht in de kwartfinale. Penalty's brachten Vitesse vervolgens na een gelijkspel tegen Sparta B naar de finale. In die finale was Vitesse dan met 2-1 te sterk voor Sparta Rotterdam. Een mooie toernooizege voor de jonge Arnhemmers!


Vitesse O11 ging zaterdag de zaal in. Zij speelden in een tienminutenformat in Zwolle. Er werd lekker veel gescoord, wat voor Team A resulteerde in zeges op Excelsior (5-3), AZ (4-2), FC Utrecht (6-1) en FC Groningen (6-1). Van PSV (4-8) enn PEC Zwolle (1-4) werd verloren, waardoor Team A als tweede eindigde.

Team B wist het toernooi zelfs te winnen! Er werden mooie resulaten behaald: winst op Excelsior (3-1), AZ (3-0), FC Utrecht (4-3), FC Twente (3-2) PSV (2-0) en PEC Zwolle (2-0).

Tot slot, Vitesse O12 speelde ook nog een minitoernooi. Zij gingen helemaal naar Heerenveen. Team A deed het hier heel behoorlijk. AZ (3-2), PEC Zwolle (2-0) en Utrecht B (3-0) werden allen verslagen. Alleen Utrecht A winst met 0-2 te winnen. Team B bleef zelfs ongeslagen. SC Heerenveen verloor met 2-1 van Vitesse. Vervolgens werd PEC Zwolle met 1-0 verslagen. AZ A wist als enige Vitesse in bedwang te houden, wat tot 1-1 leidde. AZ B kon dat niet bolwerken en Vitesse won dan ook met 2-1 van hen. Ter afsluiting werd er nog een potje 11-tegen-11 gespeeld tegen AZ. In 30 minuten wist Vitesse met 4-0 te winnen!


Bron: redactie

Deel online: