2010-03-16: Vitesse/AGOVV D2 - Union D1 23/03
D2 verliest jammerlijk in de beker van Union D1
Vandaag mochten we aantreden voor de beker tegen Union D1. Deze ploeg speelt 1 klasse hoger en zit dus bij onze D1 in de competitie.

D2 verliest jammerlijk in de beker van Union D1

Tijdens deze wedstrijd was er van het klassen-verschil niet veel te merken. De eerste helft waren er voor beide ploegen nauwelijks kansen. Beide verdedigingen gaven geen krimp. Het was dan ook niet zo raar dat er gescoord werd met een afstandsschot van buiten de 16 meter. Een prachtig doelpunt dat moet worden gezegd. Zo gingen we met een 0-1 stand rusten.

Na rust een veel beter Vitesse/AGOVV D2. Toch kwam Union direct met een counter na een diepe bal op de sneller rechtsbuiten en een goed schot in de verre hoek op 0-2. Een paar minuten later komt de bal vanuit de kluts bij Luuk op links en hij schiet de bal over de keeper in de verre hoek binnen, 1-2. D2 blijft de voetballend betere ploeg, echter Union komt dicht bij de 1-3, maar Giovanni haalt de bal van de lijn. Een kwartier voor tijd een vrije trap van Giovanni die de buitenkant kruising raakt.

D2 blijft drukken, maar echt grote kansen krijgen we niet, wel wat kleine kansjes. Een corner en Reyer werkt de bal bijna in het doel van Union, maar een speler redt de bal op de lijn. In echt de allerlaatste seconde van de wedstrijd stoomt Boyd op op rechts en geeft de bal panklaar aan Lars in de 16. Ineens staat hij oog in oog met de keeper, die hiervan schrikt en niet kan bewegen. Lars schiet, maar de bal beland op de paal en gaat weer het veld in. Direct hierna fluit de scheidsrechter af. De D2 heeft het Union D1 zeer lastig gemaakt en eerlijkheid gebied te zeggen dat we wel meer hadden verdiend. Helaas hadden we pech in de afronding en zo bekert Union D1 een ronde verder.

Stef Brummel, Boys Lucassen, Jesse Schuurman, Giovanni Scharrenberg, Nick Romein, Maureno Stracquadaini, Zefanho Kiriwenno, Jelmer Boleij, Lars ten Teije, Hidde van Dijk, Thijs Kranenburg

Ook in actie gekomen: Muhammed Dinc, Max Degenaar, Luuk van de Lustgraaf, Joeri Potjes, Reyer van Doorn

0-1 Union (15)
0-2 Union (32)