2010-03-20: Vitesse/AGOVV D1 - VA Twente D1 20/03
Na de kraker tegen FC Groningen moet ook FC Twente er aan geloven tegen D1 (3-0)

We hadden er weken naar uitgekeken, maar eindelijk was het zaterdag zover dat de Tukkers op bezoek kwamen op Papendal. Al jaren leveren de onderlinge potjes tussen Vitesse en FC Twente mooie wedstrijden op. Uit werd al met 0-3 gewonnen, maar zouden we dat huzarenstukje kunnen herhalen. De hele week tijdens de trainingen werd al naar deze wedstrijd toe gewerkt. Hoe, en zouden we ook deze wedstrijd het spelsysteem van de Enschedeërs kunnen kraken?

FC Twente speelt een mooi jeugdvoetbalsysteem met 4 spelers op het middenveld (in een vierkant) en in de verdediging 1 op 1. En daar, in de verdediging, ligt gelijk de zwakte van het systeem. Vooral als de tegenstander over snelle en handige aanvallers beschikt (en die heeft D1). En ondanks dat we op het middenveld vaak moeite hadden met de overtalsituatie van de Twente middenvelders, waren onze aanvallers Jovi, Wellington en Martijn levensgevaarlijk. We kregen dan ook geweldige kansen, welke we slechts met 1 treffer voor de rust wisten te honoreren. De doelpaal en de prima Twente-keeper wisten erger te voorkomen. Met een 1-0 voorsprong begonnen we dan ook aan de thee.

In de rust namen we de strategie nog eens door. De taakverdeling verdedigend op het middenveld werd nauwkeurig aangegeven. Iedereen wist welke speler hij verdedigend zou oppikken en onze vleugelspitsen zouden bij balverlies direct op het middenveld komen helpen. Centrumverdediger Kevin zou daar waar nodig Twente-middenvelders verder opvangen. Maar zie, Twente had maatregelen genomen tegen onze snelle aanvallers door een mannetje extra in het centrum van hun verdediging te posteren. Daarmee waren de problemen voor ons op het middenveld opgelost en kregen we daar met Sven, Joris en Anil een overwicht. Zo was Martijn 2 keer dicht bij een treffer en richtte Sven niet hoog genoeg. Toch kwamen we verdiend op een 2-0 voorsprong toen Martijn fraai Wellington aanspeelde, die vanaf de rand van de 16 de Twentse doelman met een fraai boogschot kansloos liet.

Inmiddels waren Quincy, Marciano en Mark binnen de lijnen verschenen en bleef Twente onmachtig. Doelman Jelmer en zijn verdedigers voor hem hielden dan ook in deze wedstrijd gemakkelijk de ‘NUL’. En toen Sven de bal uit een vrije trap hoog voor het Twentse doel deed belanden, was het Anil die het hoogste sprong en de uit zijn doel gekomen Twente-doelman met een kop-schampbal passeerde. Een fraaie 3-0 overwinning was binnen. We zijn daarmee koploper NEC tot op 1 punt genaderd met de wetenschap dat we ook nog 2 wedstrijden moeten inhalen.

Doel: Jelmer Nijburg.
Verdediging: Julian Lelieveld - Sil Buikema  – Kevin Ozinga (50 min. Mark Bouwman) - Niek van Schaffelaar (54 min. Dylan Peperkamp).
Middenveld: Sven van Doorm – Joris Klein Holte © (48 min. Marciano van de Berg) - Anil Mercan.
Aanval: Jovi Munter (46 min. Quincy Arends ) - Martijn Berden - (53 min. Marlon Versteeg)  – Wellington Verloo.

Wisselkeeper: Dean Bredewolt.
Ziek/Blessure: Ayoub Boutarourt.

1-0  Martijn Berden. Assist:  Anil Mercan
2-0  Wellington Verloo. Assist: Martijn Berden
3-0  Anil Mercan. Assist: Sven van Doorn

Het volgende fotoverslag werd gemaakt

Zelfs met shirtje trekken was Wellington Verloo niet te houden tegen FC Twente.

Ook nu was de D1 verdediging met Joris Klein Holte en Julian Lelieveld niet te passeren.

Ondanks het duel met de Twente keeper weet Anil Mercan toch de 3-0 te scoren.

Vitesse/AGOVV D1 gaat vol vertrouwen beginnen aan de wedstrijd tegen FC Twente.

Doelman Jelmer Nijburg zet met een snelle verre uittrap zijn aanvallers aan het werk.

Wellington Verloo maakt het de FC Twente-keeper en verdedigers lastig bij een corner.

Dit keer redt de Twentse doelpaal een inzet van aanvalsleider Martijn Berden.