2010-03-21: Robur et Velocitas D1 - Vitesse/AGOVV D2 30/03
D2 wint in leuke oefenpot van Robur D1

Zonder de geblesseerde Gijs en zonder Luuk (schoolvoetbal) speelden we vandaag tegen de D1 van de één na oudste club van Nederland, Robur et Velocitas.

D2 wint in leuke oefenpot van Robur D1

In de 3e minuut van de wedstrijd een goede actie vanaf eigen helft door Hidde, maar zijn schot wordt gered door de keeper. In de 8e minuut een schot van Reyer, recht in de handen van de keeper. Ondertussen brak de nummer 10 van Robur 2 keer door en werd het zowaar gevaarlijk voor de goal. Gelukkig voor ons wist keeper Stef 2 keer redding te brengen.

Het duurde lang voordat de eerste goal viel. Op slag van rust schoot Jelmer de bal prachtig over de keeper heen op een pass van Lars. Nog geen 3 minuten later was het alweer, 0-2. Lars passeerde 3 man in de 16 en waar zijn schot eerst gered werd door de keeper, ging de terugkomende bal via de knie van Lars alnog in het doel. Weer een paar minuten later een goed genomen corner va Hidde, die Reyer goed binnenschiet. Wederom breekt de nummer 10 van Robur door, maar keeper Stef gooit zichzelf voor de bal en zorgt ervoor dat hij niet kan scoren.

Op een moeilijk bespeelbaar veld laten we bij bij vlagen mooi combinatievoetbal zien. Vanuit een corner komt de bal bij Joeri, maar zijn inzet verdwijnt in het zijnet. In de 53 minuut het mooiste doelpunt van de avond. Muhammed stuurt met een mooie dieptepass Hidde weg, die nu even als rechtsbuiten fungeert. Hij kapt zijn man uit en passt de bal op Max, die de bal goed bij de 2e paal achter de keeper schiet.

Wederom hielden we de 0 vandaag. De verdediging van de D2 staat het hele jaar al als een huis. Er wordt ook echt als een collectief gevoetbald en gewerkt voor en met elkaar. Daar mag zo nu en dan wel eens een compliment voor worden gegeven.

Stef Brummel, Nick Romein, Giovanni Scharrenberg, Reyer van Doorn, Joeri Potjes, Muhammed Dinc, Zefanho Kiriwenno, Jelmer Boleij, Lars ten Teije, Hidde van Dijk, Max Degenaar

Ook in actie gekomen: Thijs Kranenburg, Boyd Lucassen, Maureno Stracquadaini, Jesse Schuurman

0-1 Jelmer Boleij (30). Assist: Lars ten Teije
0-2 Lars ten Teije (33).