2010-03-27: FC Omniworld A1 - Vitesse/AGOVV A1 29/03
A1 pakt winst in moeilijke uitwedstrijd bij Omniworld

Afgelopen zaterdag ging Vitesse/AGOVV A1 op bezoek bij FC Omniworld A1. In het 'Mitsubishi Forklift Stadion' troffen de mannen weliswaar een laagvlieger, maar wel een club die de A1 in vorige seizoenen nogal eens de voet dwars zat.

A1 pakt winst in moeilijke uitwedstrijd bij Omniworld

Vitesse/AGOVV begon de wedstrijd goed. In de eerste 5 minuten waren er al 6 hoekschoppen te namen, wat voor gevaar zorgde voor het doel van Omniworld. De Almeerders overleefden het begin. De thuisclub zat er fel op en gaf Vitesse/AGOVV weinig ruimte en daar hadden de mannen het moeilijk mee. Er werd veel balverlies geleden doordat Vitesse/AGOVV teveel de lange bal speelde in plaats van het sterke punt comninatievoetbal. Het gevolg was veel duels op het middenveld en weinig kansen. Een schot van Hayri Pinarci was nog het meest gevaarlijke moment, maar de doelman redde prima. Na een slechte eerste helft was de ruststand dus 0-0.

Trainer Gerry Hamstra was niet te spreken voer het getoonde spel en wilde een ander Vitesse/AGOVV zien na de rust. Dit moest gebeuren door het tempo op te voeren en de duels te gaan winnen om meer in balbezit te komen. Gaandeweg werd Vitesse/AGOVV sterker, won meer duels en liet de bal beter rond gaan. Dat leverde een aantal kansen op. Marco van Ginkel kreeg een kans na een pass van Pinarci maar stuitte op de doelman. Een schot later van Gregory Viereck werd geblokt.

In de 65e minuut wisselde de trainer twee spelers: Adnane Tighadouini kwam erin voor Jerry van Ewijk en Nick Bakker voor Gregory Viereck, om vol op de winst te gaan spelen. Vitesse/AGOVV kreeg steeds meer grip en Omniworld moest veel overtredingen maken om het allemaal bij te houden. In de 77e minuut was het dan toch raak. Een vrije trap van Tighadouini werd binnengetikt door Just Berends na een overstapje van Ted Heijckmann. Even later had het 0-2 moeten worden maar een schot van van Ginkel ging via een speler naast.

Het bleef dus nog even spannend omdat Vitesse/AGOVV vergat de 0-2 te maken, maar Omniworld kon niet meer gevaarlijk worden, ze hadden hun krachten duidelijk verspeeld. Vitesse/AGOVV ging dus met een verdiende overwinning naar huis, tegen een met grote inzet spelend Omniworld, dat het Vitesse/AGOVV moeilijk heeft gemaakt.  Volgende week thuis tegen FC Zwolle is de volgende stap naar het het bereiken van het hoogste niveau.

Opstelling Vitesse/AGOVV A1
Patrick ter Mate, Nando Wormgoor, Raynick Damasco, Just Berends, Joël Germin, Hayri Pinarci, Jerry van Ewijk (Adnane Tighadouini/65), Qendrim Gashi (Mike Vreekamp/71), Gregory Viereck (Nick Bakker/65), Marco van Ginkel, Ted Heijckmann (Hamza Tagherbit/80)

Wisselspelers: Jan Schimmel, Patrick van Egmond

Doelpunt